dimarts, 15 de novembre de 2016

La Faràndula i Sant Vicenç, junts en el centenari de ‘Els Pastorets’Sabadell és la única ciutat de Catalunya on Els Pastorets es representen, de manera estable, per dos grups de teatre diferents (Centre Sant Vicenç i Joventut de la Faràndula). Amb motiu de la celebració dels cent anys de l’estrena d’aquesta emblemàtica obra nadalenca, ambdues entitats han presentat una representació conjunta, inèdita a la ciutat.

Aquest dijous s’ha presentat al Teatre Principal Els Pastorets del Centenari, una funció única que es farà el proper 23 de desembre al Teatre La Faràndula amb l’objectiu de commemorar els cent anys de l’estrena de la versió  de Josep M. Folch i Torres, que tingué lloc el 24 de desembre de 1916 al Teatre Romea de Barcelona.

Sota la direcció de Salvador Peig, Maria Pla i Toni Ten, les dues entitats que cada any representen l’obra als seus respectius teatres, han creat un muntatge que fusiona actors de totes les èpoques d’ambdues companyies, sense separar les entitats per escenes o actes sinó fent-los aparèixer alhora en escena, tot i que les escenes sí han estat dirigides separadament.

Pastorets del centenari
Presentació dels ‘Pastorets del Centenari’ al Teatre Principal. Autor: David B.
Si bé fins fa uns anys era ben coneguda la rivalitat teatral entre ambdues entitats, especialment pel que feia referència a aquest muntatge que coincidia en ambdues cartelleres, des de la creació de la S.T.A. aquestes rivalitats han quedat enrere i es respira un ambient de col·laboració i amistat entre les dues entitats (Més info: Exitosa primera edició de la gala ‘Sabadell Aixeca el Teló’).

La roda de premsa de la presentació d’aquest esdeveniment ha començat amb una breu introducció a càrrec de la regidora de cultura Montserrat Chacón. Posteriorment, Salva Peig en la seva doble qualitat de president de la Joventut de la Faràndula i alhora un dels codirectors del muntatge, Jordi Cascales com a president del Centre Sant Vicenç i Toni Ten com a codirector han pres la paraula explicant que es tracta d’un acte que els hi fa especial il·lusió pel que comporta per la ciutat, especialment perquè no es té constància que cap altre localitat catalana reti un homenatge específic al Centenari més enllà dels que la Comissió de Pastorets de Catalunya (de la qual ambdues entitats també formen part) organitza oficialment.

+ info


ara son les ...

Total de visualitzacions de pàgina: