27 de juliol 2009

El Lliure de Gràcia reobrirà l'any vinent


www.lamalla.cat
21 de juliol de 2009

Álex Rigola ha fet l'anunci en l'acte de signatura del contracte-programa amb les quatre administracions
EFE / LAMALLA.CAT
Clica aquí per escoltar
El director del Teatre Lliure, Àlex Rigola, ha anunciat aquest dimarts el Teatre Lliure de Gràcia (seu original) obrirà les seves portes al setembre de 2010 i que ell mateix dirigirà almenys una obra abans que acabi, per voluntat pròpia, el seu mandat al capdavant del teatre. El Lliure de Gràcia tindrà un aforament per a uns 300 espectadors, albergarà projectes de format mitjà i la seva posada en funcionament replantejarà l'oferta artística del Lliure en els formats, en la relació amb els espectadors i en la recerca de nous públics. La seva reobertura comportarà que l'Espai Lliure, a Montjuïc, recuperi la funció de sala d'assajos que figurava en el projecte arquitectònic inicial.

Teatre Lliure
Després de llargues negociacions que s'han prolongat durant anys, el Teatre Lliure ha signat el seu contracte programa 2010-2012 pactat amb les quatre administracions del consorci de la sala, document presentat com a modèlic per a altres equipaments en contemplar els drets i deures de les dues parts. El contracte, que traça el "full de ruta" del Lliure en aquests anys, s'ha signat en un acte celebrat a la seu original del Lliure, al barceloní barri de Gràcia, encara en obres de remodelació.

L'acte ha tingut una especial simbologia i s'ha signat en una taula col·locada a la sala principal del Lliure en Gràcia, atès que la continuïtat d'aquest espai va ser un dels motius principals del seu retard. El consorci del Lliure està format per Generalitat, Ministeri de Cultura, Ajuntament i Diputació de Barcelona, administracions públiques que aporten el finançament majoritari del seu pressupost, sobretot la Generalitat i l'Ajuntament, amb un 29,8% cadascuna. L'aportació del Ministeri de Cultura és del 10% i la de la Diputació de Barcelona del 5%.

El 2010, la totalitat dels ingressos del Lliure serà de 9.943.740 euros, dels quals 7.383.548 corresponen a les administracions (74,3%) i 2.560.191 (25,7%) procedeixen d'ingressos propis, quantitat que el 2012 arribarà als 10.618.416 (7.895.222 administracions, el 74,4%, i 2.723.194, el 25,6%, d'ingressos propis). El Lliure estava funcionant amb acords econòmics i sense contracte programa, atès que el Lliure de Gràcia, tancat el 2003 per adequar-se a les normes de seguretat, volia excloure's de l'anterior contracte.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...