31 de juliol 2009

Mataró pren el repte d’organitzar el Festival Shakespeare en solitari


30 juliol 2009

El festival arrenca aquest divendres, dia 31, amb la Big Band Jazz Maresme interpretant una peça de Duke Ellington
per
V. B.

fotos Cedida
La Big Band Jazz Maresme obre el Festival Shakespeare

La Masia de Can Ribot, a les Cinc Sènies, serà l’epicentre del VII Festival Shakespeare, un projecte teatral nascut a Santa Susanna i que per primer cop se celebra de manera íntegra a Mataró. L’any passat la capital del Maresme ja va acollir la majoria d’obres, però en aquesta edició assumeix plens poders. Això també es tradueix en canvis notables respecte a la darrera edició. S’amplien dates fins a 10 dies de festival, entr el 31 de juliol i el 9 d’agost, però es passa de dos escenaris a un de sol. Amb aquest nou format, el Shakespeare presenta un total de sis muntatges, dos d’ells produccions pròpies (el concert de la Big Band Jazz Maresme i una lectura dramatitzada a càrrec de Mario Gas), que abracen teatre, música, dansa i propostes per al públic familiar. Entre les novetats més destacades, però, hi figura l’aposta per les activitats paral·leles, que tindran lloc tan a la masia de Can Ribot com a diferents punts de la ciutat. La celebració del 400 aniversari de la publicació dels Sonets de Shakespeare motiva la convocatòria d’una taula rodona amb traductors de l’obra del dramaturg britànic. L’art també s’obre camí dins del festival amb una Instal·lació visual de Salvador Juanpere que es podrà veure a la Masia de les Cinc Sènies durant tot el certamen. S’havia parlat d’un cicle de cinema paral·lel al festival, tot i que al final es limitarà a la projecció d’una pel·lícula de Bollywood basada en el drama Otelo, dirigida per Vishal Bhardwaj. L’Ajuntament aporta uns 100.000 euros al festival (23.000 menys que l’any passat), que està organitzat per la Fundació Shakespeare. Els coordinadors del festival esperen repetir l'èxit de públic de l'anterior edició, que va esgotar les entrades en diverses obres. Les entrades es poden adquirir a través de l'IMAC i el servei de Tel-Entrada de Caixa Catalunya.


Jazz i Shakespeare


La Big Band Jazz Maresme obre el Festival Shakespeare aquest divendres, dia 31, amb una coproducció del propi certamen, en la qual interpretarà la suite Such Sweet Thunder. Es tracta d’una peça de Duke Ellington, creada l’any 1957 i inspirada en l’obra de Shakespeare. Such Sweet Thunder s’emmarca en el pas d’Ellington del swing, en caiguda lliure després de la guerra, cap a l’emergent bop que dominava l’escena jazzística. Divendres, dia 31. Big Band Jazz Maresme. A les 10 de la nit a Can Ribot. Preu: 21 euros.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...