28 de juliol 2009

FIRATÀRREGA PROPOSA UN PASSEIG SENSORIAL AMB L’ESTRENA DE “BLANC!”


www.firatarrega.cat
23 de juliol de 2009

Vuit companyies formen part d’aquesta proposta multidisciplinar que integra el parc de Sant Eloi com a espai escènic de la Fira

BLANC! és una de les propostes artístiques de FiraTàrrega 2009 que millor resumeix l’aposta de la Fira pels muntatges innovadors i singulars, per aquells que plantegen un nou joc de relació amb els espectadors i nous punts de vista a la creació artística. Es tracta d’un projecte multidisciplinar que proposa un passeig pels camins del parc de Sant Eloi de Tàrrega on els espectadors hi trobaran petits espectacles, música itinerant, atraccions, sorpreses... tot a un ritme relaxat, sense presses i en un ambient integrat amb la natura. Una festa per als sentits pensada per a tota la família.

Vuit companyies nacionals i internacionals integren aquest passeig sensorial, cada una amb el seu muntatge-acció i amb el nexe comú del color blanc, que envairà tots els racons del parc. Així, un enorme drac blanc articulat, dels targarins Efímer (espectacle inaugural FiraTàrrega 2008) serà amansit per la música d’un acordionista mentre, en un altre racó del parc, se sent la música de les txalapartes del duet basc Ttukunak. El passeig també proposa moments per seure i deixar-se anar, a través del recital de músiques del món que ofereix el multiinstrumentalista i terapeuta del so, Klangwelten. Moments també per deixar-se sorprendre, com en l’acció de Merel Kamp, en la qual una actriu desafia les lleis de la verticalitat en una espectacular i alhora delicadíssima ascensió a un arbre que té una flor com a recompensa. El recorregut també passa pel costat del carrusel ecològic de ‘propulsió familiar’ dels francesos Théâtre de la Toupine, per a nens de 3 a 6 anys i amb animals emblemàtics dels Alps que prenen vida gràcies a les històries d’un actor-narrador.

Efímer

Les acrobàcies aèries i la música de Circo Delícia també formen part d’aquest recorregut bucòlic i sorprenent, en què l’espectador també es trobarà amb el Trio Francolí, un trio itinerant integrat per dos flabiols i un instrument de metall amb un repertori que va de la música tradicional fins a la música de cinema. Un passeig que inclou també propostes més experimentals, com la de la Cie. Man Drake i el coreògraf Toméo Vergès, que consisteix a preparar un espectacle masculí i surrealista amb una desena de persones del carrer a través d’un taller-performance.

Cie. Man Drake i Toméo Vergès

Amb aquest muntatge, s’integra el parc de Sant Eloi a la Fira, com un espai escènic més després de la bona acollida que va tenir-hi, en l’edició passada, la instal·lació de l’espectacle Alhambra Container dels francesos Osmosis Cie.

FiraTàrrega 2009 tindrà lloc del 10 al 13 de setembre i comptarà amb la participació de 80 companyies nacionals i internacionals.


Font:
Servei de premsa FiraTàrrega

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...