26 de juliol 2009

ESPECTACLES ITINERANTS PER A TOTS ELS PÚBLICS A FIRATÀRREGA 2009


www.firatarrega.cat
21 de juliol de 2009


Nou companyies faran viatjar el públic per diferents itineraris de la ciutat amb propostes molt variades que van des del clown fins a les titelles gegants

En la seva 29a edició, FiraTàrrega compta amb nou propostes itinerants, de les 80 que s’inclouen en la programació. Espectacles que, més enllà del seu caràcter itinerant, investiguen noves formes d’interaccionar amb l’espectador i amb l’espai públic. En definitiva, propostes molt variades que van des del clown fins a les titelles.

Així, des del Québec, arriba a Tàrrega Punzelle, de Poupées [K]rinkées, un espectacle de carrer de petit format que ens transporta a l’univers del conte de fades “Rapunzel” dels germans Grimm. Un conte que Julie Desrosiers ens explica amb els seus titelles i amb la seva personal delicadesa, per fer-nos emocionar i per transportar-nos al seu incomparable món imaginari. Aquesta companyia estarà present per primer cop amb aquest muntatge a Tàrrega gràcies a l’acord de col•laboració entre FiraTàrrega i el govern de Québec.

Titelles, però aquest cop, de mida gegant. Això és el que proposa la productora catalana Tutatis amb el seu muntatge Cavalls de Menorca. Es tracta d’una visió personal de la celebració menorquina que recrea l’animalitat primitiva del cavall i recupera el pes de la tradició en una representació contemporània. Un espectacle únic i original, basat en uns cavalls gegants, representats per titelles articulats manipulats i domesticats per quatre actors que, al compàs de la música, ocupen l’espai públic i interactuen amb els espectadors.

La música també pren protagonisme en els espectacles itinerants d’aquesta edició de FiraTàrrega. En aquest sentit, cal destacar la proposta La calle es nuestra dels catalans Always Drinking Productions. Aquesta és una jove i enèrgica companyia formada per 10 músics i un clown que segueix l’estela de les fanfàrries franceses.

La música és també el fil conductor del muntatge Residual Gurus, que Karam Cia. estrenarà a Tàrrega. Un itinerari teatral i musical en què cinc personatges del món real fan paròdia del món místic i espiritual. Una proposta que neix amb el desig de contagiar curiositat i ritme a l’espectador a partir d’instruments construïts amb materials reciclats. Aquest espectacle va comptar amb el suport logístic de FiraTàrrega durant la residència creativa que la companyia va realitzar a Tàrrega la primavera de 2009.

Els lleidatans EFS Produccions, especialitzats en humor gestual i clown per a públic adult, porten a Tàrrega el muntatge Humortal, que ha tingut un gran impacte a través de la difusió dels seus vídeos penjats per Internet, gràcies als quals, han rebut ofertes per actuar arreu del món i guanyar el Premi al Millor Espectacle d’una companyia estrangera a l’Ansan Street Arts Festival 2008 (Corea del Sud).

EFS Produccions

La companyia lleidatana Festuc Teatre portarà la seva proposta itinerant Moon Space Llunàtics. Un vehicle espacial envairà els carrers, explorant els terrícoles com si fossin autèntics alienígenes i sotmetent-los als experiments més perillosos: música, rialles, confetti, aigua...

El grup basc Turukutupá presenta a Tàrrega el seu muntatge Rezikletas, un espectacle de carrer i percussió itinerant amb quatre bicicletes-carro carregades d’instruments acústics construïts amb material de desguàs. Els quatre actors-percussionistes passegen al so de diversos estils musicals, barrejant-se amb el públic i generant espais per a l’espectacle.

Finalment, un dels grups de referència de les arts de carrer a Catalunya, Artristras, estarà present amb un muntatge format per tres accions de carrer, una de les quals, Els fotògrafs, és itinerant. Tres personatges sorgits d’un altre temps, amb una càmera molt especial, voldran fer un retrat psicològic del nostre pensament.

Aquests són només alguns dels espectacles que es podran veure a FiraTàrrega 2009. A banda, la programació de la Fira, que tindrà lloc del 10 al 13 de setembre, inclou els muntatges d’altres disciplines escèniques, tant de carrer com de sala, de més de 80 companyies nacionals i internacionals (entre la Programació Oficial i els Espais d’Empresa).


Font: Servei de premsa FiraTàrrega

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...