22 d’agost 2011

El festival de tardor Temporada Alta escalfa motors per la seva vintena edició



El certamen oferirà estrenes nacionals i internacionals en 17 espais de Girona i Salt

Amb un cartell del pintor Santi Moix, el festival Temporada Alta comença a escalfar motors pel que serà la 20a edició del certamen. Més espectacles de teatre, dansa, música, circ i tot tipus de disciplina omplen un programa que arribarà a 17 espais de Salt i Girona durant dos mesos i mig. L'autoria catalana i la representació internacional es combinen per poder donar el màxim d'oferta possible en una edició amb contenció pressupostària. Mario Gas, Àlex Rigola, Pau Miró o Carles Santos són alguns dels noms que protagonitzaran aquesta vintena edició que comptarà amb l'actuació especial de Sílvia Pérez Cruz, on la cantautora empordanesa presentarà alguns dels temes que inclourà en el seu proper disc.

El Temporada Alta 2011-Festival de Tardor de Catalunya Girona/Salt ja té pràcticament a punt tota la programació que durant dos mesos i mig es podrà veure en 17 espais de Girona i Salt, i que inclouen més que mai, una programació d'espectacles de teatre, dansa, música i circ i qualsevol disciplina escènica. El Festival arriba aquest 2011 a la vintena edició, i comptarà estrenes a l'estat espanyol i Catalunya, i coproduccions i produccions de El Canal, Centre d'arts Escèniques de Salt i Girona.

L'objectiu per aquest vintè aniversari és oferir, en el marc de l'ajust pressupostari d'aquest 2011, un gruix de programació que combini l'autoria contemporània actual amb la diversificació de propostes. 'Un fràgil equilibri', d'Edward Albee amb direcció de Mario Gas, 'Dinou', de Ferran Joanmiquel amb direcció de Carles Fernández, i 'Havanera' un taller-espectacle d'Àlex Rigola són les tres produccions d'El Canal que es complementen amb altres espectacles de directors consagrats com 'Canigó' de Jacint Verdaguer amb direcció d'Antoni Calvo, 'Els jugadors' de Pau Miró o 'S'ha acabat el Broquil' de Jordi Prat. En l'àmbit de la creació teatral també destaca la presència de Carles Santos amb els 'Urinaris públics europeus'.

Entre les estrenes internacionals, el Temporada Alta 2011 destaca principalment per l'estrena a l'Estat de 'Oncle Vania', d'Anton Txèkhov, dirigit per Lev Dodin, un creador rus que porta per primera vegada al festival la companyia Maly Drama Teatr de San Petesbur. L'obra va guanyar el Premi Europa de Teatre 2009, i formarà part del cartell internacional juntament amb les coproduccions 'A louer' de la companyia Peeping Tom o 'Murmures des Murs' d'Aurélia Thierré.

El vintè aniversari del Temporada Alta es completarà amb un concert de Sílvia Pérez Cruz, la cantautora empordanesa que oferirà un homenatge al seu pare Càstor Pérez amb temes que formaran part del proper disc, el seu primer disc en solitari i com a compositora. Són cançons que Pérez Cruz ha creat amb la guitarra sobre textos propis i poemes de Maria mercè Marçal, Maria Cabrera o Feliu Formosa.

publicat per
http://www.aragirona.cat
11 agost de 2011

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...