01 d’agost 2011

La crisi arrabassa uns 3.500 espectadors al Grec



Malgrat el descens d'assistents als espectacles del festival, l'ocupació s'ha mantingut en el 66% de l'aforament

El Festival Grec ha perdut en aquesta darrera edició més d'11.000 espectadors respecte a l'any anterior, tot i que ha mantingut l'ocupació en un 66% de l'aforament. Segons el balanç oficial del festival fet públic a dos dies del seu tancament, 120.000 persones van assistir als diversos espectacles al 2010, mentre que la previsió per a aquesta edició és de 116.500 espectadors.
L'encara director artístic, Ricardo Szwarcer, que deixa el càrrec en acabar el festival i passa el testimoni a Ramon Simó, destaca que el festival ha "tingut uns resultats excel•lents un any difícil". "Són equivalents al rècord que vam tenir en anys anteriors, amb 98.392 entrades venudes", ha puntualitzat.

Szwarcer s'ha referit també a l'augment de les entrades venudes quan encara s'ha d'estrenar aquest cap de setmana Tragèdia, d'Àlex Rigola, i quan queden algunes funcions d'espectacles en curs.

Aquest estiu, el Grec ha programat 57 espectacles, dels quals 24 són de teatre, 14 de dansa, 18 de música i un de circ. El circ i la música són els que més percentatge de localitats han venut, amb un 75 i un 72%. Szwarcer ha subratllat que es tracta de "xifres excepcionals per a un any de crisi, per damunt d'alguns teatres i només per darrere del TNC".

Gran èxit de Luces de Bohemia
La Biblioteca de Catalunya, amb la reeixida Luces de Bohemia, dirigida per Oriol Broggi i amb diverses pròrrogues en cartellera, és l'espai que ha aconseguit un major nombre d'ocupació, un 100%, i un 97% de venda. Un tranvía llamado deseo, dirigida per Mario Gas al Teatre Poliorama, ha arribat al 75% de venda d'entrades, i Julieta i Romeo, de Marc Martínez, s'ha quedat en el 61%.

La sorpresa d'aquesta edició ha vingut de la mà de Carles Fernández Giua, un autor semidesconegut que ha assolit un 86% de venda d'entrades i un 97% d'ocupació a la sala Beckett amb l'obra Contra la democràcia.
Szwarcer acaba satisfet una etapa de cinc anys al capdavant del Grec, al qual, ha assegurat, ha ofert "un nou contingut de programa, amb nous equilibris que han aconseguit una acceptació remarcable".

publicat per
Foto : imatge del clàssic de Valle-Inclán 'Luces de Bohemia', sota la direcció d'Oriol Broggi
PUBLICITAT
http://www.lamalla.cat
29 de juliol de 2011

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...