26 de gener 2012

65 representacions teatrals en 15 poblacions del Gironès i s'esperen prop de 10.000 espectadors



El Consell Comarcal del Gironès, la Diputació de Girona i quinze ajuntaments del Gironès han presentat avui la 8a Edició d’Escenaris 2012 (http://www.escenaris.cat/) que enguany es celebra del 22 de gener a l’1 de juliol amb una oferta que compta amb 65 espectacles, un total de 48 companyies (14 d’elles gironines) i una previsió de 9.700 espectadors. La presentació ha anat a càrrec del president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, el vicepresident primer de la Diputació de Girona, Xavier Soy, el conseller comarcal de Cultura, Enric Bagué i la directora artística d’Escenaris, Marta Fluvià.
Concretament, els 15 ajuntaments del Gironès que hi participen són: Bescanó, Bordils, Cassà de la Selva, Celrà, Flaçà, Fornells de la Selva, Llagostera, Madremanya, Quart, Sant Gregori, Sant Jordi Desvalls, Sant Julià de Ramis, Sant Martí Vell, Sarrià de Ter i Vilablareix.
El conseller comarcal de l’àrea de Cultura del Consell, Enric Bagué, ha volgut subratllar que “es tracta d’una oferta de teatre de qualitat a la nostra comarca que juga amb la realitat ja que, en aquests moments, es disposa d’uns espais que han experimentat un gran salt qualitatiu com és el cas dels teatres de Bescanó, Llagostera, Celrà i Fornells de la Selva, entre d’altres. Cal també esmentar espais amb més dificultats, així com places petites com és el cas de Sant Martí Vell, però sempre garantint un teatre de qualitat”.
Per Bagué, l’objectiu del projecte és doble: “d’una banda, la difusió del teatre de qualitat als pobles de casa nostra i de l’altra, mancomunar serveis de manera que es possibiliti que el teatre de qualitat arribi en indrets de la comarca, que, d’altra manera, seria difícil d’aconseguir”.
Pel que fa a la part més artística d’Escenaris, la directora, Marta Fluvià, ha definit la programació com “més variada que en edicions anteriors amb una oferta que engloba: teatre per adults, familiar, musical, per infants, dansa, circ dalt d’un escenari, màgia i cafè-teatre”. D’aquests, Fluvià ha destacat les actuacions d’actors consagrats com Rosa Maria Sardà o Martí Peraferrer, i de companyies com ‘Titzina Teatre’, ‘La Bleda’, ‘Festuc Teatre’, així com el fet que, per primera vegada, actuen a al nostra comarca, el ‘Centre de Titelles de Lleida’.
El Vicepresident primer de la Diputació de Girona, Xavier Soy, ha insistit en el fet que “la Diputació de Girona té molt clar que és un molt bon projecte i consolidat. Un projecte amb qualitat i quantitat que compta amb molt bona acollida”. I ha afegit: “Des de la Diputació estem convençuts que hem d’apostar per projectes com aquest. El teatre constitueix una molt bona aposta cultural i, per això, potenciem i continuarem potenciant el teatre de qualitat a tots els municipis gironins”.
Finalment, el president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, ha titllat el projecte d’Escenaris de “Consagrat” donat l’èxit assolit en totes les seves edicions i que li asseguren una continuïtat a llarg termini. Busquets ha agraït l’esforç i la il•lusió de tots per tirar endavant aquest projecte: administracions, direcció artística, companyies, entitats col•laboradores i mitjans de comunicació, entre d’altres, que fan possible que enguany ‘Escenaris 2012’ celebri ja la seva 8a edició.

publicat per
http://rsarria.blogspot.com
20 de gener de 2012

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...