28 de gener 2012

Moisès Maicas estrena "20 de novembre" aquest diumenge a Llorenç del Penedès


Fa poc més de 5 anys un jove alemany, Sebastian Bosse, va entrar a la seva antiga escola carregat d’armes i va obrir foc contra els professors i alumnes del centre. Una història amb tints de pel•lícula de ficció però que és real i ha estat convertida en l’obra de teatre “20 de novembre”. El director mataroní Moisès Maicas ha fet l’adaptació al català i estrena aquest muntatge el proper diumenge a Llorenç del Penedès.
Maicas explica que es tracta d’un text "molt ben escrit" per l’autor alemany Lars Noren que pretén ser una reflexió sobre què porta a una persona a fer un atac com el que va fer aquest jove, obssessionat amb les armes, a la seva antiga escola a Alemanya. Una acció que va inspirar la matança que dos joves havien ocasionat alguns anys abans a una escola de Columbine als Estats Units.
L’obra està pensada com a un monòleg on el mateix individu que fa aquest atemptat reflexiona sobre la seva acció. Lars Norén va trobar la inspiració per escriure-ho en els vídeos que Sebastian Bosse va gravar i pujar a internet poc abans d’entrar a la seva antiga escola i atemptar contra els seus exprofessors. L’autor va cargolar la història per què la protagonista fos una dona. En el muntatge de Maicas és Mar Ulldemolins qui s’encarrega de fer aquest monòleg. Pel director mataroní, l’actriu compleix amb tots els requisits per complir amb un repte com aquest.
L’obra es va estrenar a un dels teatres més importants de Berlín i Milà i ara Maicas ho portarà a l’Atrium de Barcelona on farà temporada a partir del 6 d’abril.

PUBLICAT PER
CRITINA SALAD
WWW.MATARORADIO.CAT
24 DE GENER DE 2012

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...