28 de gener 2012

El Teatre Muncipal l'Ateneu d'Igualada presenta una atractiva programació



Miserachs destaca que és "tan completa i de tanta qualitat com aquesta ens ha de fer sentir molt satisfets"

El Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada ha presentat aquest dimarts la seva programació per al primer semestre de l'any. A l’acte, celebrat al mateix teatre, hi ha assistit el tinent d’alcalde de Promoció Cultural, Josep Miserachs que ha destacat "la gran importància que té l’activitat cultural en la nostra ciutat" i ha afirmat que "presentar una programació tan completa i de tanta qualitat com aquesta ens ha de fer sentir molt satisfets".

El programa agrupa tota l’activitat que desenvolupa el teatre en coordinació amb les entitats col•laboradores com el grup local de Xarxa, amb la programació infantil, i l’Ateneu Igualadí, que proposa el nou format Músiques de Butxaca, que vol marcar una nova època i format més enllà de la programació de música al vestíbul que es feia fins ara. També s'inclouen altres entitats que puntualment realitzen o programen alguna activitat professional al teatre.

Les músiques de butxaca són concerts de petit format celebrats un cop al mes. La originalitat de la proposta serà la ubicació, tant dels músics com a del públic, tots situats a l’escenari del teatre, per aconseguir un ambient íntim i de proximitat. La programació musical inclou concerts de Jazz, Blues, Rockabilly i Ritman Blues i s’acaba amb un concert d’Indie-Folk. El preu serà de 10 euros per al públic en general i 8 euros per als socis de l’Ateneu. La distribució del públic serà en taules amb la possibilitat de prendre una copa. Els concerts s’iniciaran a les 23h.

La programació del Teatre Municipal l’Ateneu comptarà amb un espectacle mensual, el primer dels quals començarà el dissabte 18 de febrer amb 'Qui té por de Virginia Woolf?', una obra escrita per Eduard Albee que ha estat traduïda per Josep M. Pou i dirigida per Daniel Veronese. Un dels seus atractius és el magnífic treball actoral d’Emma Vilarasau i Pere Arquillué, acompanyats de Mireia Aixalà i Ivan Benet. Alcohol i frustració retraten la societat americana fent una anàlisi d’un mal nacional: l’engany.

De la seva banda, Xarxa Igualada hi aportarà les propostes adreçades als més petits; espectacles com 'El Fantasma Mentider' de la companyia El Cau de l’Unicorn (29 de gener), 'Menuda' de L’Estenedor Teatre (26 de febrer), 'Clinc!' de La Companyia Pep Bou (11 de març), o 'Pau, la vida de Pau Casals', a càrrec de Forani Teatre (25 de març).

Per celebrar el Dia Internacional de la Dansa, el Ballet David Campos presentarà 'Giselle i les dones d’aigua'. El coreògraf converteix Giselle en una adolescent que mort víctima de la violència de gènere, inspirada en la llegenda de les ‘dones d’aigua’, dones mortes i traïdes per amor, joves enganyades que moriren abans d’hora. La dansa clàssica és la base d’aquest ballet. La representació serà el diumenge, 6 de maig, a les 7 de la tarda. Les entrades tindran un preu de 18 € i 15 €. Aquest és el darrer espectacle que s’ha incorporat als abonaments.

Finalment, l’Òpera Còmica de Barcelona posarà en escena L’Esquella de la Torrassa anunciada com ‘una pitarrada lírica en català del qu’antes es parlava". L’adaptació d’aquesta gatada de Serafí Pitarra (Frederic Soler) neix sota els auspicis de l’Associació d’Amics de l’Òpera de l’Hospitalet, que vol rastrejar en l’origen de la sarsuela a Catalunya. Hi ha incorporat nous números musicals. Viviana Salisi i Artur Arranz han fet l’adaptació per al gaudi de totes les persones que vulguin anar a la funció que tindrà lloc el dilluns, 11 de març, a les 6 de la tarda, al Teatre Municipal l’Ateneu, a un preu assequible: 10 €.

La Basílica de Santa Maria d’Igualada acollirà, a banda, dos concerts. El primer tindrà lloc el diumenge dia 22 de gener, a les 6 de la tarda. Daniel Mestre i Dalmau dirigirà Joan Paradell, a l’orgue, i l’Orquestra Terres de Marca. En aquest concert s’interpretarà la Sonata Da Chiesa en Do Major, K.336 per a orgue i oquestra de W. A. Mozart (1756-1791), el Concert en sol menor per a orgue de cordes i timbales de Francis Poulenc (1899-1963) i s’estrenarà el Concertino per a orgue i orquestra de corda (nadalenc) de Mn. Valentí Miserachs. Contrapunt, Plataforma per a la promoció d’activitats musicals ha endegat aquesta producció que enceta la temporada. El preu de l’entrada és de 10 € i es poden adquirir al Punt de difusió cultural i turística (Carrer Garcia Fossas, 2 /Plaça de la Creu) de dimarts a divendres, de 7 a 9 del vespre, el dissabte a les taquilles del Teatre Municipal l’Ateneu, de 7 a 9 del vespre i el diumenge, de 5 a 6 de la tarda a la Basílica de Santa Maria.

publicat per
http://www.lamalla.cat
17 de gener de 2012

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...