24 de març 2013

L’Espai l’Amistat de Premià de Mar rep més de 25.000 espectadors en el seu primer any




L’antic teatre, ara convertit en espai polivalent, ofereix diferents activitats culturals

publicat per
13 de març de 2013
Gemma Mozas

Premià de Mar compta, des del passat 2012, amb un centre cultural, l’Espai l’Amistat. Es tracta d’un nou equipament que ofereix cinema, teatre professional, activitats d’entitats i teatre escolar. El passat mes de febrer es va donar a conèixer el balanç del primer any d’existència d’aquest espai, un balanç molt positiu per a Premià de Mar i per a la cultura, ja que més de 25.000 persones van assistir a l’Amistat per gaudir dels molts espectacles que conté la seva programació.

Eloi Maristany, regidor de cultura de Premià de Mar, ha assegurat que “l’Espai l’Amistat respon a una necessitat cultural de la població, que feia deu anys que no tenia un teatre municipal”. Segons Maristany, aquest és el principal objectiu de l’equipament. A més a més, l’èxit d’espectadors del primer any demostra les expectatives d’aquest espai i la bona rebuda per part dels ciutadans.

“Una de les claus de l’èxit és donar vida a l’espai i dinamitzar-lo”, ha afirmat Maristany. La mostra d’això és que l’Amistat obre quatre dies a la setmana i ofereix diferents tipus d’espectacles orientats a tota mena de públic, fins i tot per als més menuts. “Les escoles no s’han de desplaçar a d’altres poblacions per assistir al teatre, ja que des de l’any passat tenim el programa escolar ‘Anem al teatre’ que està donant molts bons resultats” ha esmentat Maristany. Per altra banda, el cinema és el plat fort de l’Espai l’Amistat, que al llarg de l’any ha rebut 16.780 espectadors. D’aquesta manera, la gran pantalla continuarà aquesta temporada oferint pel·lícules cada setmana.

D'altra banda, l'Ajuntament de la població ha decidit assumir en alguns espectacles l'augment de l'IVA que ha suposat la darrera revisió d'aquest impost per part del govern de l'Estat.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...