31 de març 2013

Uns 600 espectadors gaudeixen de La Passió de Reus




publicat per
http://reusdigital.cat
25 de març de 2013
Alba Mariné

La companyia Llop's Teatre SF/87 fa 16 anys que la representa

La Passió de Reus ha reunit uns 600 espectadors durant aquest cap de setmana, entre dissabte i diumenge. La representació ha tingut lloc aquests dos dies al Teatre Fortuny. Fa 16 anys que la companyia Llop's Teatre SF/87 representa La Passió, sota la direcció de Josep Maria Llop.

La Passió de Reus aplega 600 espectadors durant el cap de setmana

Les novetats d'enguany, segons el director, han estat la creació de nous fons i una representació "més àgil". Com cada any però, es retoca el diàleg, ja que "és una Passió evolutiva", defineix Llop. A més, s'han estrenat tres peces de música noves i han entrat quinze actors nous, cinc dels quals han substituït actors que s'han donat de baixa.

Així, en total hi treballen uns cent-vint actors i quinze músics. Tal com explica Josep Maria Llop, l'escenari del Teatre Fortuny "té les dimensions que té i hem de posar limitacions en la gent que treballa a la Passió". Explica que hi ha gent que vol entrar però "no hi cabem físicament".

Aquest és un dels actes destacats d'aquesta Setmana Santa a Reus. Divendres, Isaac Sanromà, president de la Cambra de Comerç de Reus, va ser l'encarregat d'inaugurar la Setmana Santa d'aquest any. Sanromà va utilitzar el missatge de Jesucrist per poder superar els moments difícils de crisi econòmica.

Les processons començaran aquest dimarts amb la Processó de l'Amargura, amb els Timbalers de Calanda com a convidats. Dimecres, tindrà lloc la Processó del Prendiment i la Processó Penitencial; dijous, la Processó del Silenci; i divendres, el Via Crucis i la Processó del Sant Enterrament, a més de les Tres Gràcies, declarada Festa d'Interès Patrimonial, per la Generalitat de Catalunya.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...