20 de març 2013

La Passió d´Olesa aixeca de nou el teló




publicat per
11 de març de 2013

La primera representació de la temporada va servir per estrenar un muntatge de videoart, que combina projeccions i la interpretació dels actors La platea va quedar plena, amb 1.450 persones que van aplaudir fortament l'estrena

a gairebé 500 anys de la primera representació documentada de la Passió a Olesa de Montserrat, el 1538. Malgrat la història centenària, any rere any els nervis continuen aflorant a flor de pell el dia de l'estrena.
Ahir, en la primera representació de la temporada 2013, tot el personal implicat en l'espectacle aguantava la respiració just abans d'aixecar el teló. El neguit, però, es va esvair ràpid. Després de cinc mesos d'assajos, l'obra va avançar fluïdament.
El moment més esperat de l'estrena va arribar ben al començament. En una de les escenes més espectaculars, que dóna el tret de sortida de l'espectacle, s'hi ha incorporat un muntatge de videoart, que combina projeccions d'imatges al·legòriques amb la interpretació en directe dels actors.
Tan sols un petit entrebanc va trencar el desig de perfecció dels directors, quan va baixar un decorat que no tocava. Raul Díaz, responsable del grup de direcció, comentava que va ser "un detall sense importància, tothom s'ha equivocat algun cop".
Malgrat tractar-se d'un espectacle amateur, on cap dels participants cobra per la feina, La Passió d'Olesa aconsegueix un resultat equiparable a les obres de teatre professional. Interpretació, escenografia i muntatge tècnic s'ajunten en una representació de gairebé quatre hores de durada, que transita pels últims dies de la vida de Jesucrist. Una conjunció que, com al final de l'obra, eleva la feina voluntària d'un miler d'olesans més enllà de qualsevol representació de teatre amateur.
En la primera funció d'enguany la platea va quedar plena gairebé al cent per cent. 1.450 persones van assistir a l'estrena, que va ser aplaudida fortament al final de l'obra.
Xavi Povill, director d'actors, es mostrava molt satisfet del resultat: "l'estrena ha servit per ajuntar totes les peces del trencaclosques". Povill reconeixia el treball dels actors principals, que han fet un treball diferent aquest any. "Sempre hi havia algun moment de l'obra que no acabava d'arribar i hem intentat corregir-ho", explicava el director. "Són petits detalls que fan que una interpretació te la creguis o no te la creguis".
La crisi, com a tot arreu, també ha arribat a La Passió d'Olesa. En aquest cas, amb l'important increment de l'IVA cultural. El Consell Directiu, però, ha volgut assumir l'increment de l'impost i ha mantingut el preu de les entrades, que ja estava congelat des de l'any passat.
El 2013 coincideix amb el 30è aniversari de l'incendi del Gran Teatre de La Passió, que va fer cendres la il·lusió de tot un poble. El desastre, però, va donar una nova oportunitat per fer renéixer l'espectacle amb la construcció de l'actual teatre.
Les 10 representacions de La Passió d'Olesa de Montserrat s'allargaran fins l'1 de maig.


Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...