23 de març 2013

Ulldecona enceta la nova temporada de La Passió, amb nou director




publicat per
17 de març de 2013

El Teatre Orfeó Montsià d'Ulldecona va obrir diumenge les portes a la nova temporada de Passions del municipi. Les tres primeres actuacions es fan en la versió en català i a partir del 7 d'abril se'n faran cinc més en castellà. La Passió arriba carregada de novetats, com el canvi en la direcció o la representació que es farà el mateix Divendres Sant.

Ulldecona ha encetat aquest diumenge la nova temporada de representacions de la Passió al municipi. Una de les novetats més destacades és el canvi en la direcció, que a partir d'ara recau en Joan Martínez. Vinculat a la representació com a actor des què era adolescent, ara Martínez assumeix aquesta tasca amb l'objectiu de donar major protagonisme als actors que prenen part com a figuració, així com potenciar la renovació dels elements escènics.

Per fer possibles les representacions, cada setmana es mobilitzen un centenar de persones, entre equip tècnic i veïns del poble que apareixen a l'escenari. La proximitat del director amb els actors, i el fet que treballe individualment cada un dels personatges, és un dels punts que destaquen els intèrprets de la nova direcció.

La nova temporada arriba amb el ressò, encara, de la important troballa documental feta l'any passat: l'arxiver de la catedral de Tortosa va trobar una referència escrita que documenta l'existència de la Passió a Ulldecona al 1512. Per tant, com a mínim amb 500 anys d'antiguitat. Els responsables del patronat confien que aquest fet acabi d'esperonar la línia ascendent que ha dibuixat l'assistència de públic en els últims anys.

Després de la primera representació, encara en faran dos més en la versió en català; la última, el mateix Divendres Sant, una data que fins ara no era habitual a la Passió d'Ulldecona. A partir del 7 d'abril, la funció es farà en versió en castellà, a la qual acudeixen molts espectadors del País Valencià

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...