24 de juny 2015

Galop a Mataró. In memoriam Pere Busquets i Comas



publicat per
24 de juny de 2015

El duet artístic d’Aniol Busquets i Stéfane Despax ha iniciat el projecte Galop, en la seva residència a Can Gassol. Centre de Creació d’Arts Escèniques, dins del cicle Fet a Mataró del programa d’Arts Esceniques de la Direcció de Cultura.
El projecte esdevé una confrontació entre les arts escèniques i les arts plàstiques que donen lloc a un espectacle in situ, fet i creat especialment per a un espai concret, un poble, una ciutat o un territori. És un thriller d’horror en què la tensió i la sensació d'ansietat posseeixen l'espectador. Una situació inicial: un home sobre l’escenari que fuig corrents. Travessa i viu històries del passat i del present.

Mentrestant, la caravana situada al pati de l’edifici de la Direcció de Cultura esdevé l’espai expositiu testimoni del procés de creació artística. És el lloc on s’aniran acumulant i sedimentant les diverses etapes del procés de creació.

L’obra s’inspira en el cinema i la literatura fantàstica. Pot ser un subgènere del cinema de terror, en què la tensió i l’ansietat s’apoderen de l’espectador. Es re inventa un nou mapa de Mataró fruit de l’observació de la ciutat, la seva història, la seva gent, les seves llegendes, l’arquitectura, la geografia, els murmuris i rumors del passat i del present. Diversos personatges i criatures comencen a aparèixer, a moure’s i a evolucionar. La memòria col·lectiva del públic es veu sacsejada per un nou imaginari, per una visió estranya i diferent. També qüestiona el públic que està assegut davant de l’escenari. L’invisible es torna visible. Un malson és un somni intranquil, angoixant i tenaç.

Un projecte en col·laboració amb el M|A|C

Organitza: Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró
Can Gassol. Centre de Creació d’Arts Escèniques
24 de juny, 19 h, 26 i 27 de juny, 21 h

Gratuït amb invitació

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...