07 de desembre 2015

L’exigència del públic nodrirà el nou Eixample Teatre



publicat per
5 de desembre de 2015
Antoni Ribas Tur
foto  : El logotip de l’Eixample Teatre homenatja la forma de les illes de cases del barri. / MANOLO GARCÍA

Els nous responsables de l’antic Guasch Teatre, ara Eixample Teatre, no han esperat a tenir llestes les obres que volien fer al vestíbul per fer-lo més lluminós i polivalent per presentar-se. Però sí que estaran a punt dimecres quan comencin les funcions de l’espectacle amb què s’obre la nova etapa, l’exitós musical Lo tuyo y lo mío, de la companyia ConUnCantoEnLosDientes. “¿Us heu adonat que ara tenim una màquina que es diu teatre? ¿En som prou conscients? Ho som”, diu Txema Segura, el director artístic de la sala, sobre el repte que han assumit.

El Guasch Teatre va néixer a mitjans dels anys 90, amb un aforament de 300 localitats, i estava especialitzat en teatre infantil. Va tancar les portes al juny ofegat pels deutes i envoltat d’acusacions de mala gestió. Els gestors del Guasch Teatre devien diners a La Paparra i a la companyia Teatritus. Les dues agrupacions es van presentar al concurs de creditors que havien presentat els propietaris i el van guanyar. També han aconseguit que el propietari de la sala els renovi el lloguer. El seu objectiu és que l’Eixample Teatre (al carrer Aragó, 140, entre Villarroel i Urgell) s’integri en la vida del barri i també en l’ecosistema teatral barceloní. “Ens vam trobar que havíem col·laborat amb aquest teatre a nivell de teatre familiar i sempre pensàvem que hi havia coses que es podien fer d’una altra manera, i hem tingut la nostra oportunitat, però no ens ho plantegem com que tenim un espai per fer les nostres obres. La sala té moltes possibilitats”, explica Albert Doz, de La Paparra. “Tots havíem treballat en aquest teatre, i teníem molta continuïtat. De sobte, se’ns va acabar la feina i vam entendre que podíem assumir-ne la gestió per autoocupar-nos”, assegura Segura.

Totes les tendències i creences

“Més que pensar en els espectacles, que n’hi ha molts i molt interessants, hem pensat en els espectadors: volem que sigui el públic, amb la seva exigència, qui decideixi. Nosaltres volem oferir titelles, cabaret, teatre de text. Volem ser un espai per a tots els públics, totes les tendències i totes les creences”, diu Segura sobre com es cuinarà la programació de les pròximes temporades del teatre. “Estem oberts perquè ens presentin propostes”, afegeix.


A més de Lo tuyo y lo mío, en què Manuel Ramos i Karen Gutiérrez, que serà substituïda per Xènia Reguant, construeixen el relat d’una història d’amor amb 75 cançons famoses durant una hora i quart, l’Eixample Teatre arrenca amb Un príncep de riure, un musical infantil de titelles de la mateixa companyia. I els caps de setmana s’hi podrà veure El conte de Nadal de Charles Dickens, de la companyia Sim Salabim.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...