dimarts, 22 de desembre de 2015

Sergi Belbel ens endinsa en els darrers moments d'Stefan Zweig

Sergi Belbel ens endinsa en els darrers moments d'Stefan Zweig

La Sala Beckett porta a escena "Una hora en la vida de Stefan Zweig", del 17 de desembre al 10 de gener
Dc, 16/12/2015 - 10:59
http://lameva.barcelona.cat/
L'escriptor austríac Stefan Zweig va ser un autor enormement popular a la seva època, i manté el seu atractiu encara als nostres dies. Els seus assajos, novel·les i textos biogràfics sedueixen totes les generacions, gràcies a les seves delicades descripcions de les emocions i el seu fi estil narratiu. Per aquest motiu encara avui dia molts lectors gaudeixen amb llibres com La impaciència del cor,El món d'ahir i Carta d'una desconeguda, entre molts altres.
Zweig es va treure la vida a la tarda del 22 de febrer de 1942, en el seu exili brasiler, en companyia de la seva segona esposa i secretària, Lotte Altmann, 25 anys més jove que ell. Una hora en la vida de Stefan Zweig recrea en clau de ficció les últimes hores de l'escriptor.
L'autor de l'obra, el jove canari Antonio Tabares, no tracta d'incidir en els motius que van portar a l'escriptor al suïcidi, que probablement tinguin a veure amb la pèrdua del seu univers d'espiritualitat, sinó en l'actitud amb què va afrontar els seus darrers moments.
Amb direcció del català Sergi BelbelUna hora en la vida de Stefan Zweig s'endinsa en els detalls del suïcidi del matrimoni Zweig, un acte preparat amb calculada meticulositat.
Mentre l'escriptor i la seva dona s'encarreguen de tots els detalls previs al fatídic moment, un exiliat jueu, acabat d'arribar d'Europa, es presenta a casa seva. Qui és aquest estrany i inoportú visitant? És realment jueu, o un agent al servei dels nazis? I per què mostra tant interès per una làmina de William Blake que durant anys va pertànyer a Stefan Zweig?

Una hora en la vida de Stefan Zweig
Dies: 17 des 2015 a 10 gener 2016
Espai: Sala Beckett
Preu: a partir de 10 € 
Més informació clicant aquí

ara son les ...

Total de visualitzacions de pàgina: