15 de desembre 2015

"El llarg dinar de Nadal" torna a El Maldà amb un premi a la butxaca



publicat per

Si encara no heu vist la posada en escena de l'obra El llarg dinar de Nadal que signa la companyia La Ruta 40, ara teniu més raons que mai per venir a veure-la a El Maldà: acaben de guanyar un premi Butaca al Millor espectacle de petit format.

Podeu veure el muntatge a partir del 10 de desembre, quan els membres d'aquesta jove companyia barcelonina paren taula sobre l'escenari. Ho faran partint del text del dramaturg nord-americà Thornton Wilder, un autor que, poca broma, ha guanyat ja tres premis Pulitzer.
L'obra és un joc escènic fascinant que mostra el pas del temps al llarg de prop d'un segle, entre el segle XIX i el segle XX, i té com a protagonistes quatre generacions d'una mateixa família, els Bayard. Només els veureu, però, en un moment concret de l'any: durant el dinar que aplega pares, mares, fills, filles, néts i nétes...
No en veureu un, de dinar, sinó noranta, portats a escena durant una hora aproximadament. Riureu i us emocionareu amb una peça que oscil·la, com la vida mateixa, entre el drama i la comèdia. 
Veniu i asseieu-vos, perquè la taula està parada, el gall d'indi acaba de sortir del forn i les copes són plenes per tal que els Bayard puguin brindar un cop... o noranta. Ho faran durant una trobada que, com les que possiblement haureu viscut vosaltres mateixos, té de tot: llagrimetes, somriures, càntics i, és clar, aquelles naixements i aquelles morts que ens recorden, any rere any, que el temps passa per a tothom.
Alberto Díaz dirigeix un muntatge que interpreten Bruna Cusí, Ignasi Guasch, Aina Huguet, Jose Pérez-Ocaña, Magda Puig, Maria Rodriguez Soto (en alternança amb Berta Giraut) i Joan Solé. La producció és de La Ruta 40, la companyia fundada per Alberto Díaz, Albert Prat i Sergi Torrecilla i que es defineix com una companyia que fa teatre de text, artesà i amb una mirada contemporània.

El llarg dinar de Nadal
Dia: a partir del dijous, 10 de desembre
Espai: El Maldà

Preu: 20 €

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...