24 de desembre 2015

Uns Pastorets de conte



publicat per
15 de desembre de 2015
ANA
Sant Julià de Lòria

En aquesta 22a edició s'ha optat per un guió més familiar, amb tocs fantàstics del món del circ i les fades, però també amb un homenatge a la versió més tradicional

El director dels Pastorets, Joan Hernàndez, la consellera de Cultura del Comú de Sant Julià, Maria Servat, i l'ajudant de direcció, Alfons Casal, durant la presentació d'una nova edició dels Pastorets
Els Pastorets de Sant Julià de Lòria tornen aquest Nadal més familiars i amb més fantasia que mai. El seu director, Joan Hernàndez (que en les darreres dues edicions havia estat l'ajudant de direcció), ha explicat que en aquesta 22a edició ja en l'inici de la representació, al pròleg, ens situem "en un ambient de conte" on es deixa clar que els protagonistes, el Lluquet i el Rovelló, es troben dins d'un somni. Així mateix, els Pastorets d'aquest Nadal tindran punts circenses (sobretot pel que fa a l'ambientació), així com implicacions amb el món de les fades.

Pensant en aquest públic més familiar, ha explicat Hernàndez, s'ha optat per escurçar la durada de la representació. Així, si abans s'allargava més enllà de l'hora i mitja, en les quatre representacions d'aquest Nadal (26 i 27 de desembre, i 3 i 6 de gener), durarà poc més d'una hora. Així mateix, s'ha intentat que siguin uns Pastorets "més entenedors" i que els personatges siguin "més amables i divertits", amb un punt maldestre que els dota d'un caràcter "clown". És el cas, per exemple, del personatge de Satanàs, o també de Sant Miquel, que canvia l'espasa per una vareta màgica, així com Sant Gabriel, que amb la seva vareta en forma d'estel il·lumina els pastors.

Aquest concepte més fantàstic i de conte també es notarà en la música. L'ajudant de direcció, Alfons Casal, ha desvetllat que s'ha fet "una picada d'ullet a les pel·lícules de Disney", sobretot a les que fan clara referència a les fades. A més a més, dins del guió també s'han introduït referències cinematogràfiques de clàssics com Blancaneus o els Gremlins.

Finalment, en aquesta 22a edició també s'ha volgut tornar als orígens, aprofitant que aquest 2016 se celebrarà el centenari de l'obra de Josep Maria Folch i Torres. D'aquesta manera, s'han introduït dues escenes emblemàtiques del guió original, com són l'anunciació de Maria i el portal de Betlem.


En total, comptant actors i equip, els Pastorets els tiren endavant més de 100 persones. La consellera de Cultura del Comú, Maria Servat, ha assegurat que ja són "un referent" per als lauredians. "Hi han participat de manera altruïsta més de 150 persones i al llarg de les 21 edicions que portem hi ha hagut més de 23.000 espectadors", sobretot del Principat, ha afegit.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...