30 de desembre 2015

El Centre Catòlic commemora els 100 anys de 'Els Pastorets'



publicat per

Representacions els dies 26 i 27 de desembre i 3, 9 i 10 de gener

Els Pastorets de Folch i Torres arriben als 100 anys. Per aquest motiu, enguany la clàssica representació nadalenca incorpora novetats: un nova escena i un nou tractament del personatge de Satanàs. Les representacions tindran lloc del 25 de desembre al 9 de gener.

Novel•lista i autor teatral, Josep Maria Folch i Torres va estrenar, ara fa cent anys, un conte de Nadal que va fer fortuna: Els Pastorets. La història està basada en antigues representacions medievals sobre el naixement de Jesús i històries al·legòriques sobre la lluita entre el bé i el mal.

Des d'ara i fins desembre del 2016, es commemorarà a Catalunya aquest centenari. Un dels llocs més fidels a l'obra de Folch i Torres és el el Centre Catòlic on el quadre escènic el representa cada any. Per commemorar el centenari, el Quadre Escènic ha introduït algunes novestats: un quadre que apareixia al llibret original del 1916. És una escena amb Getsé i la seva filla, Isabeló, quan ell ja ha venut l'ànima al dimoni.

Una altra novetat és el tractament d'alguns personatges. Com ja és habitual, el personatge de Satanàs, un dels més populars, incorporarà novetats.

Els Pastorets del Centre Catòlic els representen una cinquantena d'actors dirigits per Anna González Monrós i Litus Codina. Alguns són actors amateurs assidus als escenaris del Catòlic. Un altres només participen en aquesta representacio. Com sempre, hi haurà música en directe, cançons, i l'humor del Lluquet i el Rovelló.

Enguany, com a novetat, s'introdueix Les representacions de Els Pastorets es completen amb la versió de titelles que fa la Txumaneia el 3 de gener, a les dotze, al Catòlic.

Les representacions són el dia de Nadal, a les vuit dels vespre. El 26 i 27 de desembre, el 3 i el 9 de gener, a les set de la tarda i el 10 de gener, a quarts de dotze del matí. Els preus són de 4 euros per als socis de l'entitat, 5 euros, l'entrada general i els menors de 2 anys, no paguen.


El Centre Catòlic ha elaborat un vídeo promocional de Els Pastorets d'enguany en escenaris reals de L'Hospitalet: al carrer Xipreret.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...