30 de desembre 2015

Animo els espectadors a passar un Nadal més amb nosaltres


14 desembre 2015 19:49
Animo els espectadors a passar un Nadal més amb nosaltres
Entrevista a Mònica Rius, directora d’Els Pastorets Principals de Valls
Després de l’èxit assolit amb el musical Dins del Bosc, el Grup del Teatre Principal es troba immers en els preparatius i assajos d’una nova edició d’Els Pastorets Principals de Valls, una de les tradicions més esperades del Nadal vallenc, que enguany estrena direcció de l’espectacle, a càrrec de Mònica Rius.
Tot just baixàveu de l’escenari del Teatre Principal amb l’obraDins del Bosc que ja iniciàveu els assaigs d’Els Pastorets Principals de Valls. A menys de vint dies per la primera representació, en quin moment us trobeu?
Aquests últims dies hem acabat de perfilar algunes coreografies amb l’Ernest Rius, que és qui porta el tema coreogràfic, i alguns arranjaments musicals amb la Marta Linares. Ens trobem en la recta final dels assaigs, que hem realitzat a la Sala Kursaal, però ara ens traslladem al Teatre Principal per gaudir de la calidesa que el caracteritza. Per endavant tenim la feina de posar totes les escenes en conjunt i donar-li molta canya en aquests últims dies.
Una de les novetats d’aquesta edició és que ets l’encarregada de la direcció de l’espectacle. En quin context neix la proposta?
Tot va venir molt rodat després del musical Dins del Bosc. Jo venia d’estar un any a la República Txeca i tornar als escenaris em va fer néixer les ganes d’emprendre nous projectes. També, després de fer front a un musical de gran format com Dins del bosc, amb l’estrès i nervis que va suposar, era difícil trobar algú que volgués posar-se al capdavant de la direcció. Jo tot just havia acabat la carrera i era el moment perfecte.
També és cert que compto amb l’ajuda d’en Roger Montalà, president del GTP, i de la Marta Ortega, membre de la junta, els quals saben molt bé com afrontar un espectacle d’aquestes característiques. Podríem dir que el que jo tinc d’ignorància ells ho tenen d’experiència.
Novament, un important elenc d’actors i actrius donaran vida aEls Pastorets Principals de Valls
Doncs sí. Parlem del voltant d’una seixantena d’actors, actrius i músics que pujaran a l’escenari del Teatre Principal. Enguany hi ha un bon nombre de nens i nenes que hi participaran per primera vegada i els actors i actrius més joves que portaven un temps participant-hi tenen més protagonisme, ja que són el futur del GTP.
També comptem amb un meravellós equip tècnic, format per l’Aleix Vallverdú, el Sergi Toldrà i l’Ian Porta. A banda, la comissió d’escenografia i la comissió de vestuari també tenen un paper molt important.
Què ens en pots dir de les cançons que sonaran durant la representació?
L’any passat vam recuperar el caire musical de l’espectacle i enguany seguim en la mateixa línia. En aquest sentit, es van rescatar les dues veus dels pastors i enguany hi tornaran a ser ben presents. La música serà tota en directe i, a més, hem afegit una cançó nova al repertori.
Cal recordar que, tothom qui ho vulgui, podrà adquirir el CD que vam estrenar la passada edició dels Pastorets, tant en les representacions com en diverses llibreries locals.
Cada any aconseguiu sorprendre els espectadors. Pots avançar-nos algunes de les novetats d’enguany?
Un dels principals canvis ha estat una adaptació del guió a càrrec de la Francina Fernández.
Ja de bon principi, l’edició d’enguany comença amb una novetat, i és que hem incorporat l’anunciació de l’àngel a Maria amb un fragment de La Flor de Nadal.
L’actualitat política i social també hi serà present i durant l’espectacle hem inclòs algunes bromes per arrancar les rialles del públic.
Alguns personatges també són nous, com l’àngel, Satanàs i Llucifer.
En els pastors, repeteixen en Marc Ayala, la Bàrbara Flores i en Xavi Albino, però el paper de pastora que l’any passat realitzava la Marta Ferré enguany anirà a càrrec de la Marta Ortega.
Escenogràficament també hi ha hagut canvis gràcies a Orion Leim.
A tot això cal afegir altres novetats i sorpreses que els espectadors aniran descobrint durant l’obra.
Les representacions d’enguany seran el 26, 27 i 30 de desembre i 1, 3 i 6 de gener a les sis de la tarda. Quan es podran començar a adquirir les entrades i on?
Les entrades ja es poden comprar a les taquilles del Teatre Principal en l’horari habitual. Com sempre, també es poden comprar al web de Ticketea o trucant al telèfon 902 044 226.
Finalment, què diries als espectadors perquè no es perdin aquesta nova edició d’Els Pastorets Principals de Valls?
Portem uns anys molt actius portant a escena diversos projectes perquè veiem que la gent de Valls respon i en gaudeix. Volem continuar sent una entitat molt activa i per això necessitem comptar amb el públic que fins a dia d’avui ens ha donat el seu suport. Hem treballat i continuarem treballant per portar a escena un espectacle de qualitat. Per això, els diria que ens agrada molt compartir aquestes festes amb ells i que esperem que s’animin a passar el Nadal un any més amb nosaltres.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...