04 de gener 2016

LA PRIMERA REPRESENTACIÓ DE ELS PASTORETS OMPLE EL TEATRE MUNICIPAL DE ROSES

publicat per

http://www.empordadigital.cat
La primera representació de Els Pastorets omple el Teatre Municipal de Roses
Amb una bona entrada de públic va comptar la primera de les dues representacions de Els Pastorets que ofereix el Grup de Teatre de Roses aquestes festes de Nadal. La primera d’elles es va dur a terme el dia de Sant Esteve i va omplir la sala gran del teatre, ja que enguany en comptes de programar-se tres representacions com és habitual, només se n’han previst dos. La darrera per aquest diumenge 3 de gener.
Un dels espectacles més tradicionals de les Festes de Nadal a Catalunya és la representació de Els Pastorets, en qualsevol de les seves versions dels diferents autors. A Roses s’hi representa des de l’any 1981 gràcies al Grup de Teatre del municipi que va recuperar aquesta tradició posant en escena una versió dels anomenats, i centenaris, Pastorets d'Olot. En el cas de Roses, es reuneixen a dalt de l’escenari més de dos cents actors, actrius i figurants, tots veïns de la població, acompanyats pels músics del Quintet Rhodos.
Els pastorets d'Olot van ser escrits l'any 1880, i és una de les versions de pastorets més antigues. El text va ser escrit per Antoni Molins, poeta nascut a Barcelona l'any 1838, i la música la va composar Ignasi Rubió. Més tard va ser traduïda al català per Joaquim Danés. La història es basa en les aventures d’en Bato, en Borrego i els pastors que van cap a Betlem a adorar a Jesús, i entremig es troben amb les trampes que els dimonis capitanejats per Llucifer, els han preparat.
Com ens va explicar el seu director Ignasi Tomàs el més bonic d’aquesta representació és que a dalt de l’escenari s’ajunten famílies al complert, des dels avis fins al néts, cosa que fan d’aquesta una representació molt especial molt esperada pels veïns del municipi. Un exemple que ens va posar el seu director és que enguany hi ha papers principals que són interpretats per nois i noies que van començar fent els pastorets com nen Jesús, i ara fan de Borrego i de Sant Gabriel.
Com ja va sent costum abans de que comenci la representació, sempre hi ha un petit parlament de la presidenta del Grup de Teatre de Roses. Parlament que Teresa Seseras va dedicar a fer aquesta reflexió.

Per donar cabuda al nombrós públic que cada any apleguen els pastorets, el Grup de Teatre de Roses ofereix tres representacions. La primera d’elles es solia dur a terme el tercer diumenge del mes de desembre, però al coincidir enguany amb les eleccions generals del 20D, aquest 2015 només se’n duran a terme dues. La primera és la que es va celebrar el dia de Sant Esteve, i la segona i última és la prevista per aquest diumenge 3 de gener a dos quarts de set de la tarda. Una representació que val la pena no perdre’s.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...