04 de setembre 2016

Temporada alta, 25 anys d'arts escèniques



Temporada Alta arriba al quart de segle amb una programació multidisciplinària, on el teatre, la dansa, el circ, la música, el cinema i els espectacles per a la família i tots els públics es donen la mà consolidant el Festival com el gran aparador cultural del país. Tindrà lloc del 30 de setembre al 4 de desembre.


Temporada Alta. Festival de Tardor de Catalunya. Girona / Salt arriba als 25 anys convertit en un festival de referència tant a nivell nacional i estatal com europeu, oferint una programació multidisciplinària pensada per a tots els públics. Des de fa anys, el festival s'ha posicionat com a oasi teatral del sud d'Europa, acostant al públic estrenes i propostes tant nacionals com internacionals, erigint-se com a motor de creació escènica, buscant la projecció internacional sense deixar de fomentar l’autoria catalana i promovent la jove creació. Amb el públic com a un actor principal de la programació, i implicant-se socialment i local, Temporada Alta celebra 25 anys consolidat sense dubte, com a festival de país.
Aquest any en que el Festival està d'aniversari, Lluís Pasqual serà l'encarregat d'aixecar el teló amb In memoriam - La quinta del biberó -, una coproducció entre el Festival i el Teatre Lliure que neix a partir de testimonis de la Batalla de l'Ebre. Ho farà el divendres 30 de setembre al Teatre Municipal de Girona. Aquesta estrena absoluta donarà el tret de sortida a un total de 100 propostes que es podran veure fins al 4 de desembre.
Consolidat com a model d'èxit, Temporada Alta segueix apostant per buscar l'equilibri entre la producció i coproducció de nous espectacles - 29 en total -, la promoció de l’autoria catalana – 61 propostes - posant èmfasi en la creació contemporània – 27 espectacles- i consolidant-se com a aparador dels millors muntatges internacionals al nostre país – 30 espectacles de 17 països diferents-. Tot i que la gran part de programació es concentra a Girona i Salt, el Festival és present en un total de 9 poblacions diferents (enguany s'incorpora Fornells de la Selva i nous espais a les ciutats de Girona, Banyoles i Torroella de Montgrí) i en fins a 28 espais o equipaments.
L'àmplia programació que s'ha presentat inclou grans figures internacionals de les arts escèniques contemporànies (Peter Brook, Krystian Lupa, Milo Rau, Alain Platel, Guy Cassiers, Fabrice Murgia, Thomas Ostermeier, Nicolas Stemann, Oskaras Korsunovas, Tiago Rodrigues, Mauricio Kartun etc), juntament amb alguns dels artistes espanyols més reconeguts internacionalment (Rocío Molina, María Pagés, Israel Galván, Rosario Flores etc), i estrenes coproduïdes pel festival d‟alguns dels millors creadors del país (Lluís Pasqual, Josep Maria Miró, Àlex Rigola, Oriol Broggi, Cabosanroque, etc). A més, enguany es segueix apostant per la programació de creació contemporània i els nous llenguatges (Albert Arribas, Pere Faura, la Veronal, Loscorderos.sc, Agrupación Señor Serrano, etc).

Publicat per

31 agost de 2016

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...