16 de setembre 2016

Concurs de cuplets pel centenari dels Pastorets de Folch i Torres



L'acte es farà diumenge al Centre Parroquial i el públic hi tindrà un paper molt actiu

Per celebrar el centenari de l'estrena de Els Pastorets o l'Adveniment de l'Infant Jesús, la Fundació Folch i Torres ha organitzat aquest diumenge un concurs de cuplets. L'entrada és lliure, i el públic tindrà la responsabilitat d'escollir als tres finalistes. El Centre Parroquial acull aquest acte, que començarà a les 12h del migida.

Ja fa 100 anys que es va estrenar, un 24 de desembre, l'obra Els Pastorets o l'Adveniment de l'Infant Jesús de Josep Maria Folch i Torres. Per això, aquest diumenge tindrà lloc a Sant Feliu el primer concurs de cuplets, un dels actes que la Fundació Folch i Torres ha preparat per la celebració d'aquest centenari.

El concurs girarà entorn a la cantada de cuplets que tradicionalment es realitza a l'inici per oferir un marc de context històric i social de la localitat on es trobi, que, segons destaquen des de la comissió organitzadora, està oberta a la participació espontània dels assistents. De fet, el públic tindrà un paper molt important: el de votar les millors actuacions i ser decisiu a la primera fase de la competició, on els participants interpretaran les vint peces seleccionades prèviament pel jurat.

Els tres finalistes tornaran a cantar per saber qui serà el guanyador. El primer premi està dotat amb 250 euros, i el segon i tercer amb 200 i 100 respectivament.

Els organitzadors esperen d'aquesta i la resta de celebracions un ambient festiu i participatiu, on es celebri una tradició popular que aplega a tots els catalans i catalanes. El concurs estarà moderat per Jordi Pessarodona i es farà al teatre del Centre Parroquial a partir de les 12h del migdia.

Publicat per
Mireia Mullor
14 de setembre de 2016

Foto: Marc Rius

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...