15 de setembre 2016

El Maldà es compromet amb Els espectacles de nova creació



Aquesta és la quarta temporada que Els Pirates Teatre capitanegen el Maldà. Després d’un curs “esperançador”, en què van aconseguir 12.500 espectadors, creuen que han consolidat la seva proposta i han assegurat la continuïtat de l’hiperactiva sala del Gòtic, que també va superar les 300 funcions. Per això la temporada 2016-17 salpa amb un rumb encara més definit en la defensa dels espectacles de nova creació: 11 de les 19 produccions que tindran en cartell són creacions originals.

L’altre segell que defineix el Maldà és el suport a les companyies, i no només aixoplugant-les. Aquest any fins i tot produiran dos espectacles al marge d’Els Pirates -el seu muntatge, El somni d’una nit d’estiu, el faran a La Seca per qüestions d’espai-: Les dones sàvies, una versió de la comèdia de Molière amb només dos actors (Enric Cambray i Ricard Farré) i Clara Segura, que debuta en l’assessoria de direcció, i Barbes de balena, un espectacle multidisciplinari que recula fins a la primera dona llicenciada en medicina de l’Estat per parlar de les cotilles que encara pateixen les dones modernes. També hi passaran Les Antonietes, amb un espectacle més recollit que les seves últimes estrenes i que suposa el debut d’Oriol Tarrasón a l’autoria, amb una disputa matrimonial titulada Mambo.

La temporada ha arrencat amb la recuperació d’un títol de Parking Shakespeare, Les males persones, una versió lliure d’ Els bandits, de Schiller, que havia escrit i dirigit Carles Mallol. Però els Parking també faran al Maldà el seu nou espectacle d’hivern. Serà Déu és bellesa, un muntatge col·lectiu i una reflexió sobre l’art i el paper de l’artista que dirigirà Alícia Gorina. Entre les reposicions d’espectacles que van tenir èxit l’any passat hi ha Estranha forma de vida, sobre Fernando Pessoa; l’espectacle de teatre de gest Vremya Musei, i l’exquisit i premiat El llarg dinar de Nadal, de la Ruta 40.

També hi haurà lloc per a textos de grans autors. Des d’una revisió del Conte de Nadal de Dickens ( Conte de Tots Sants, de Jofre Bellés) fins a una obra de l’autor alemany viu més representat, Roland Schimmelpfennig, Peggy Pickit, dirigida per Moisès Maicas. Marilia Samper dirigirà el Vernissatge de l’escriptor i president txec Václav Havel en el cinquè aniversari de la seva mort i el 40è del moviment civil que va liderar, Carta 77. És destacable que el Maldà s’entesti com pocs a construir programacions intergeneracionals. Aquí destaca el nom de Ramon Madaula, que torna a la dramatúrgia i la direcció amb el tàndem actoral de Marc Rodríguez i Josep Julien. “Escric per no anar al psicòleg -diu Madaula-. Per fer-me preguntes. I aquí la pregunta és: «Una bona amistat, què pot resistir?»”

Que el Maldà es consolida també ho demostra el fet que es mantinguin els cicles matinals de diumenge -de rondalles mallorquines i de música antiga i xocolata-, així com el Maldà en Dansa. A més del musical de creació Per si no ens tornem a veure, en què Alícia Serrat i Marc Sambola s’han inspirat en les comèdies romàntiques clàssiques, els dilluns tornaran els cabarets, ja sigui amb un homenatge a Liza Minnelli, el titella musical de Missis Brownie o Oriol Genís, que donarà vida a un cantant melòdic d’èxit prehistòric.

Publicat per
12 de setembre de 2016

Les Antonietes presentaran Mambo, el primer text signat per Oriol Tarrasón. / LES ANTONIETES

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...