23 de setembre 2016

Els 'llenguatges teatrals' són l'eix central de la Temporada del Teatre Monumental



El Teatre Monumental és a punt ja per encetar la temporada d’aquest darrer quadrimestre de 2016. Ho fa amb grans noms de l’escena teatral tant catalana com espanyola en una temporada que té els llenguatges teatrals com a eix vertebrador. Alberto San Juan, Guillermo Toledo i Luís Bermejo donaran el tret de sortida amb l’espectacle ‘El Rey’ escrit i dirigit pel mateix San Juan en el que fa un repàs a la història oficial i a l'oficiosa de Joan Carles I. Una ficció en la que Bermejo interpreta a l’anterior monarca i que vol reflexionar sobre el paper que va jugar el monarca durant el seu regnat. ‘Dansa d’agost’, un dels grans èxits de la temporada passada a Barcelona arribarà el 8 d’octubre amb un repartiment marcadament mataroní. Montse Vellvehí, Clara de Ramon i Albert Triola són tres dels protagonistes d’aquesta història de Brian Friel ambientada a Irlanda durant els anys trenta.

La proposta més innovadora és la que arribarà el mes de novembre. Un espectacle de dansa que barreja la cobla amb la música electrònica i completat per la intervenció d’un DJ. Un experiment pseudo teatral que recrea un univers oníric que uneix dos propostes culturals tant allunyades com la dansa urbana i la tradicional música de cobla. Pep Moliner és l’ajudant de direcció del muntatge i l’assessor musical.

El 26 de novembre, arribarà In memoriam, un muntatge dirigit per Lluís Pascual i interpretat pels actors de La Kompanyia Lliure. Un espectacle que vol ser un homenatge a la lleva del biberó durant la guerra civil. La temporada es tancarà el 10 de desembre amb Solitudes de Kulunka Teatro, una emotiva història sobre la solitud i les relacions humanes feta amb titelles.

Publicat per
Dll, 19/09/2016

Cristina Salad

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...