30 de setembre 2016

L’Aula de Teatre inicia nou curs amb un 21% d’alumnes més que l’any anterior



Entre els cursos hi ha de teatre còmic gestual i de teatre i moviment, entre d'altres. Foto: Sergio Ruiz

L’Aula de Teatre de l’Ajuntament de Mataró, una de les escoles teatrals pioneres al país, inicia el 3 d’octubre el curs escolar 2016-2017. S’hi han matriculat 315 alumnes, que representa un 21% més respecte el curs anterior, estaran dividits en 20 grups que treballaran el teatre i la dansa contemporània des de diverses vessants.

L’oferta formativa de l’escola mataronina és àmplia i ofereix cursos teatrals infantils i juvenils. Els alumnes, des d’una perspectiva lúdica, s’introdueixen els conceptes bàsics del món del teatre i la interpretació. També hi ha cursos de caràcter més especialitzat per a joves i adults i cursos de moviment expressiu per introduir els infants al món del cos i la dansa contemporània.

Les novetats d’enguany són la incorporació, per una banda, d’una línia adreçada a infants de 4 a 6 anys que utilitza el cos com a mitjà d’expressió, introduint així als infants al món de les arts escèniques. De l’altra banda, també s’iniciarà per primer cop el curs de Teatre còmic gestual per a adults. A més a més, l’Aula de Teatre ofereix el curs Teatre i moviment adreçat a dones de tots els barris de la ciutat, una iniciativa del projecte Dones en Acció del Servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Mataró.

Aquest any s’aplicarà un sistema de bonificacions per ajudar les famílies amb dificultats econòmiques. Hi haurà descomptes per a les famílies nombroses o monoparentals, titulars del carnet blau, persones amb discapacitats igual o superior al 33 %, persones en situació d’entorn desfavorable, aturats i si hi ha algun germà matriculat a l’Aula. També s’aplicarà un 20 % de descompte als alumnes que cursin un monogràfic o dansa contemporània simultàniament a qualsevol altre curs.

L’escola mataronina participa en projectes als centres educatius (Mostra de Teatre a les escoles i als instituts, Tots Dansen...), treballa amb col·lectius artístics de Mataró, en barris, amb altres regidories i exporta els aprenentatges de l’Aula fora de la ciutat. La incidència total que té amb aquests projectes i cursos arriba més d’un miler de nens i joves.

Publicat per
26 de setembre de 2016
El 3 d’octubre s’inicia un nou curs amb 20 grups i més de 300 alumnes



Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...