21 de novembre 2005

La UE Mataró es confirma com el millor visitant de la lliga EBA

cap gros
21 novembre 2005

A Eivissa, nova victòria dels unionistes lluny del Josep Mora (76-84)
per Marc Mayola - 21/11/2005 14:20

Després de la derrota en la primera jornada de lliga, a la pista del Granollers, el Mataró ja ha encadenat cinc victòries consecutives fora de casa. Els de Margall van controlar el tempo del partit durant, pràcticament, els 40 minuts de joc i es van desfer de l'Eivissa (76-84) sense massa problemes.Un parcial de sortida de l'Eivissa de 9-0 semblava que faria anar el Mataró a remolc durant tot el partit, però l'embranzida inicial de l'equip de les Pitiüses només va ser un miratge. Després d'un temps mort demanat per Josep Maria Margall, els mataronins van reaccionar i, al final del primer període, ja dominaven el marcador (20-22). Al descans, el Mataró seguia per davant (36-39).A la segona part, els unionistes encara portaven les regnes del partit amb avantatges de 10-12 punts. Llavors, l'equip va abusar dels triples en alguns contraatacs que semblaven fàcils de culminar sota cistella. Els eivissencs ho van aprofitar per aproximar-se en el marcador però, malgrat tot, Margall no es queixa de la selecció de tir dels seus jugadors: "Potser vam abusar dels triples en algunes jugades que haguéssim pogut fer dos punts fàcils, però jo no sóc dels entrenadors que es queixa per fallar aquests llançaments. És molt fàcil esbroncar el jugador si falla un triple d'aquests i dir que és perfecte quan l'anota. A més, en cas de clavar-los, mates l'equip rival."L'Eivissa no té un equip excessivament alt però sí molt agressiu i, en alguns moments, aquesta empenta va fer mal al Mataró. Tot i això, la Unió va poder controlar força bé el rebot (empat a 28 en aquesta estadística) i comandats per Ventura, Costa i Hernández van emportar-se la victòria cap a Mataró.El proper cap de setmana, la UE Mataró rep el Prat, segon classificat de la lliga, i un rival complicat perquè els de Margall trenquin la mala ratxa a casa. Això sí, l'entrenador de la Unió Esportiva diu que "l'equip no té cap psicosi pel què fa els partits de casa. De moment, al Palau no hem jugat bé i per això hem perdut els partits, res més."

Artur Magriñà és un escorta-aler que normalment no gaudeix de massa minuts i sol emportar-se força esbroncades de Josep Maria Margall. A Eivissa, però, Magriñà va jugar pràcticament 20 minuts, va aportar 11 punts i 2 rebots amb unes estadístiques d'encert prou bones i va ser el quart jugador millor valorat del Mataró. Margall explica que Magriñà "és un jugador amb molt talent, molt tècnic, però que acostuma a reaccionar tard, sobretot en les ajudes defensives."És per això que l'entrenador de la UE Mataró ja va avisar-lo al principi de la temporada: "vaig dir-li que si no canviava la seva manera de jugar tindria pocs minuts." De mica en mica, Magriñà va adaptant-se a les exigències tàctiques de Margall i, si segueix amb aquesta progressió, podrà gaudir de més minuts de joc.

Eivissa Bàsquet: 76. Àngel Pascual (16), Javier Vázquez, Sebastián Rosa (16), Ignacio Moreno (16), Àngel De la Osa (6), Clarence Kelly (7), Alberto Cela (10), David López (5).
UE Mataró: 84. Paco Hernández (19), Xavier Costa (18), Artur Magriñà (11), Sergi Homs (9), Roger Juan (2), Jordi Ventura (19), David Amor (2), Jacob Molina (4).
Parcials: 20-22, 16-17, 20-22, 20-23.
Àrbitres: Gil i Plaza.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...