28 d’octubre 2006

La Sala Muntaner torna a obrir les portes amb 'Mika i el paradís'

25 octubre 2006
La Sala Muntaner torna a obrir les portes amb 'Mika i el paradís'
MARTA CERVERA
BARCELONA
Després d'un any i mig d'obres, la nova Sala Muntaner, totalment reformada i modernitzada, obrirà avui el teló (21.00 hores) amb Mika i el paradís, un drama de Francesc Cerrö. La programació es completarà a partir de demà (22.45 hores) amb Negra i criminal. La ciutat de les ombres, una proposta entre el jazz i la novel.la negra que ofereix un quintet liderat pel saxofonista Dani Nel.lo.Mika i el paradís, una obra dura, aprofundeix en temes com ara el bullying, la pederàstia i la incomunicació. "Els espectadors la reben com una bufetada perquè parla de casos i coses a què no volem enfrontar- nos, que només s'aborden quan passen a l'estranger", va declarar ahir Ricard Salvat, director del muntatge, coproduït entre la Muntaner i el festival CAER de Reus, on es va estrenar amb èxit.Salvat va destacar l'ambigüitat i subtilesa d'aquest text que descobreix el costat fosc de l'ésser humà i "del qual cadascú farà la seva lectura perquè es deixa tot obert a la interpretació del públic", va dir.
PERSONATGE AMBIGU
Teresa Sánchez i Miquel Garcia Borda interpreten una parella que ha perdut la seva filla de 2 anys. Arriba a casa seva un home de negocis, encarnat per Pep Torrents, que s'instal.la a l'habitació que va pertànyer a la nena. "El meu personatge és ambigu. Segons l'autor, podria ser Déu, la mort o fins i tot l'avi de la criatura", va explicar Torrents. "A través d'ell apareix la sospita que els pares no van complir bé la seva missió. El pare és un impresentable i la mare va ser abandonada als 4 anys".

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...