30 d’octubre 2008

'Mortadelo y Filemón', un muntatge exportable


www.elperiodico.cat
20 octubre de 2008

Van voler estrenar-lo a Barcelona, la ciutat on van néixer els personatges (fills del dibuixant Francisco Ibáñez), però la capital els espera també amb els braços oberts. Mortadelo y Filemón, una gran producció en castellà que ha apostat per sorprendre el públic amb espectaculars efectes especials, inclosa una escena en 3D, saltarà a Madrid després del seu pas pel Tívoli.
"L'índex de satisfacció dels espectadors és altíssim, el problema és que la gent associa el títol amb una producte infantil, quan realment es tracta d'un muntatge de molt alta qualitat, molt complex i divertit, destinat a tots els públics, de 7 a 90 anys", argumenta el productor José Velasco.

El vistós embolcall tecnològic i multimèdia --amb canvis de disfressa de Mortadel.lo en un obrir i tancar d'ulls, acrobàcies, vols aeris i projeccions-- assegura l'exportació a tot el territori d'aquest musical, dirigit per Ricard Reguant (Grease), que embasta a ritme frenètic mig centenar de melodies de l'Espanya que va créixer amb el tebeo. "És una llàstima que Barcelona no hagi aprofitat en aquests moments l'oportunitat de promocionar-se com la capital del gènere. Seria un fantàstic ganxo turístic. ¡Si li hagués passat a l'alcalde de Madrid...!", addueix Velasco, que recorda com aquesta ciutat registra cada any 1,5 milions de visitants que solen anar a veure aquest tipus d'espectacles.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...