23 de setembre 2011

Mataró no rescabalarà a l'organització del Shakespeare

L’ajuntament no indemnitzarà els organitzadors del Festival Shakespeare. L’edició 2011 del festival, doncs, que no es va arribar a celebrar, haurà costat 0 euros a l’ajuntament de Mataró. Així ho ha assegurat l’alcalde Joan Mora després que el PSC formulés al ple de setembre una pregunta demanant explicacions sobre la suspensió del certamen teatral. Mora explica que com que quan van entrar al govern no hi havia cap mena de contracte signat, no s’han vist obligats a compensar econòmicament a les companyies emparaulades. Tot i això, Mora explica que segueixen en converses per si es poden recuperar els espectacles.

Pel que fa a la continuïtat del festival, tot i que els organitzadors ja van donar per trencades les relacions amb Mataró, el govern municipal assegura que es mostra obert. En aquest sentit, l’alcalde assegura que en cap moment no s’han tancat a debatre quin pot ser el futur d’un festival que aquest any, per problemes econòmics, no s’ha pogut celebrar. Mora afirma que si des del primer moment s’hagués pogut resoldre la vessant econòmica del certamen amb la Generalitat de Catalunya, amb qui assegura encara no hi havia pactada cap subvenció, s’hagués intentat mantenir.

Per la seva banda, la directora del Festival Shakespeare, Montse Vellvehí, explica que l'organització està en total desacord amb la decisió de l’ajuntament de no pagar la feina feta. Vellvehí explica que a mitjans del mes d’agost van rebre aquesta notícia i que demà mateix té prevista una trobada amb l’alcalde Joan Mora per discutir els pagaments.

Vellvehí destaca que la organització tenia a punt tots els contractes amb les companyies. De tota manera reconeix que encara no estaven firmats perquè esperaven a formalitzar el conveni amb l’IMAC. Un procés que es va endarrerir per culpa de les eleccions municipals. La directora del Shakespeare destaca que és habitual que els contractes es firmin a darrera hora. Ara com ara i per reclamar el pagament de la feina que ja havien fet, la organització es basarà en els acords previs.

publicat per
Clara Sánchez
www.mataronoticies.cat
13 de setembre de 2011

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...