21 de setembre 2011

Sala Cabanyes inicia temporada amb una reforma del pati de butaques



L’espai guanya un 95% en visibilitat i comoditat

Sala Cabanyes inicia el cap de setmana del 24 i 25 de setembre la seva nova temporada i ho fa amb grans novetats en els seus equipaments. Concretament, la Sala ha aprofitat les vacances d’estiu per refer el pati de butaques. “Amb aquests canvis millorem en un 95% la visibilitat i el confort del públic”, resumia el president de Sala Cabanyes, Toni Grané, després de la roda de premsa de presentació de la nova programació dilluns 12. Les obres de millora han costat pels volts dels 30.000 euros i, a més de la recol•locació de les files de butaques i l’estrena de seients nous, també s’ha aprofitat per fer una reposició del terra de la platea, a més de pintar el sostre –que fins ara era blanc- de color negre per ajudar a concentrar l’atenció a l’escenari.

La nova disposició de les butaques elimina la rampa d’accés central, deixant un bloc de seients més gran al centre de la platea. De la mateixa manera, els tècnics ocupen ara un espai més centrat i ampli. Un altre dels espais que ha guanyat especial visibilitat, segons mostrava el mateix Grané, és l’amfiteatre en el que s’han modificat algunes de les baranes per eliminar, així, files de butaques que no es podien vendre per manca de visibilitat. “Mantenim el mateix aforament, no perdem seients però eliminem gairebé tots els de visibilitat reduïda”, detallava el president de l’entitat teatral.

Malgrat el nou aspecte de la Sala Cabanyes –que Grané veu com una possibilitat d’oferir a la ciutat un espai “amb cara i ulls” per a actes diversos com el debat electoral de les passades municipals-, en l’horitzó segueix la voluntat d’un nou teatre. El president explica que des de la Sala es té clar que el context econòmic impedeix que el projecte del nou teatre arribi a mig o llarg termini i, per això, malgrat la voluntat d’estrenar un nou espai “s’aposta per reformes necessàries que tindran una vida d’uns 7 o 10 anys”.

Reposicions i coproduccions
La Sala aposta aquesta temporada per “donar una nova oportunitat als mataronins” de veure dos dels èxits de la temporada passada. Per tant, la nova temporada s’inicia amb les reposicions de ‘Un violinista a la teulada’ i ‘El Mikado’. Entre les novetats, l’entitat es vol seguir obrint a la ciutat amb els diferents convenis de col•laboració signats. Així, per exemple, l’espectacle de fires d’aquesta temporada serà una producció amb l’Escola Municipal de Música de Mataró. A més, un parell d’espectacles comptaran amb direcció de persones externes a la Sala. Una aposta ferma per la Saleta com a espai “de petit format” i una obertura a la música amb un concert de primavera completen les novetats que portaran la Sala fins a l’estiu de 2012.

publicat per
Albert R. Dot
www.totmataro.cat
13 de setembre de 2011

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...