27 de setembre 2011

L’ESPECTACLE “PÁJAROS MUERTOS” S’ENDÚ EL PREMI SAN MIGUEL 2011 DE FIRATÀRREGA



La producció de dansa de La Veronal és la més votada pel públic de la Fira i rebrà 6.000 euros i un trofeu commemoratiu

“Pájaros Muertos” de La Veronal és el guanyador del Premi San Miguel 2011 al millor espectacle de la Fira.
Aquest premi està dotat amb 6.000 euros, a més d’un trofeu commemoratiu, convertint-se en un dels de major dotació econòmica de les fires i festivals d’Europa.
El guardó es resol per votació popular del públic assistent a la Fira de manera que els espectadors han pogut votar els seus espectacles preferits, tant de la Programació Oficial com dels Espais d’Empresa, a través d’un missatge SMS on s’havia de votar en una escala entre 1 i 10.
L’espectacle “Pájaros Muertos” s’ha estrenat a la Fira després de participar en el Programa de Suport a la Creació de FiraTàrrega, gràcies al qual la companyia va residir unes quantes setmanes a Tàrrega abans de l’estrena per crear l’espectacle. Aquest projecte coreogràfic de carrer està ambientat en l’univers i en la trajectòria vital de Pablo Picasso, amb un retaule d’imatges evocadores de la passió del genial pintor.
L’espectacle de dansa parteix del treball previ estrenat al Museu Picasso de Barcelona el 2009 i ha estat reconstruït atenent les característiques del seu emplaçament a Tàrrega, amb nous paràmetres dramatúrgics i coreogràfics i partint del pretext pictòric per entrar en un territori al•legòric de guerres, viatges i amors.
D’altra banda, San Miguel, com a patrocinador del Premi, agraeix a tots els votants la seva participació en aquest concurs sortejant un viatge a les Illes Balears. El viatge d’aquesta edició ha recaigut en Pere Vergés.

publicat per
Pájaros Muertos a FiraTàrrega 2011. Autor foto: Jesús Vilamajó
http://www.firatarrega.cat
14 de setembre de 2011

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...