19 de novembre 2011

La Presa, una història senzilla que desborda emoció, a La Sala d’Argentona




L'obra de la companyia La Perla 29, basada en un text de l'irlandès Conor McPherson, es representa aquest dissabte

La Presa ha estat una de les grans sorpreses de la temporada teatral. L’obra de la companyia La Perla 29, estrenada a la sala de la Biblioteca de Catatalunya, ha estat aplaudida unànimament per crítica i públic i nominada a quatre premis Butaca. Basada en un text de l’irlandès Conor McPherson, La Presa compta amb la direcció de Ferran Utzet i amb un repartiment integrat per uns espectaculars, Ramon Vila, Jordi Coromina, Armand Villén i Montse Germán.

La Presa explica una història mínima, molt senzilla i de caràcter costumista. L’acció té lloc al nord-oest d’Irlanda, en un pub rural on cada tarda maten el temps un mecànic, en Jack, el seu ajudant, en Jim, i un cambrer, en Brendan. Però la tarda es presenta diferent, ja que esperen la visita de l’home de negocis, el fatxenda Finbar, que acaba de llogar casa sevala seva casa a una dona de Dublin, la Valerie. Tots plegats es trobaran al pub, on no semblarà que hi passi res extraordinaris. Ni històries d’amor, ni xantatges, venjances, bons i dolents. Però el gran mèrit de la Presa, tant del text de McPherson com de la posada en escena de La Perla 29, és que sap capturar un tros de vida. Un muntatge que descobreix, entre fantasmes i cerveses, que en el lloc més inesperat es pot trobar allò que es busca. La Valerie, que amaga una trista història, ho descobrirà en aquest pub rural irlandès. L’espai sonor de l’Oriol Broggi i la il•luminació de Guillem Gelabert són extraordinaris per generar aquest ambient íntim en el qual l’espectador queda absolutament immers.

Dissabte, dia 19. A les 9 de la nit a la Sala d'Argentona

publicat per
www.capgros.com
19 de novembre de 2011

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...