24 de novembre 2011

Amistats i embarassos




Marta Marco i Clara Segura viuen entre l'amor i la traïció a 'L'espera'


una obra contemporània a la Venècia del segle XVIII.
D'aquesta manera defineix Lluís Pasqual, director del Lliure, L'espera, el text de l'italià Remo Binosi que s'estrena aquesta nit a l'escenari de Gràcia. Un autor i un director -Juan Carlos Martel Bayod- per a una història d'amistat, amor i traïció de tres dones. Personatges que interpreten en l'habitació d'un palauet, gairebé una presó, Marta Marco, Clara Segura i Isabel Rocatti.

L'argument de L'espera no pot ser més del seu temps. Una jove comtessa (Marta Marco) es queda embarassada per una relliscada abans d'un matrimoni de conveniència amb un duc francès. La família la tanca en companyia d'una dida (Isabel Rocatti) i una altra jove serventa (Clara Segura), també embarassada, que l'ha d'ajudar en el part.

DURANT L'EMBARÀS / La peça transcorre durant aquests set mesos d'embaràs, en què les dues joves viuen un carrusel d'emocions, explica Juan Carlos Martel. «Són dones obligades a ser qui són i estar on estan, sense voler-ho», subratlla el director en al•lusió al seu diferent estrat social. Una condició que acaba diluïda en un espai asfixiant. «En aquesta habitació es canvien els rols», apunta Marco.

«L'obra comença com una comèdia, entra en un drama i sembla que s'acaba com una tragèdia, amb un punt de thriller», afegeix l'actriu. Segura reafirma la intriga de la història. «Hi ha moltes coses que s'apunten i queden penjades, les ha de cosir l'espectador».

Rocatti, mentrestant, destaca que el cabal d'emocions que dibuixa Binoni no és gens maniqueu. «No hi ha moralina. La relació entre elles és explosiva perquè parla de la força de l'amor». Aquest còctel emocional, coproduït pel Lliure, el CAER de Reus i la productora Bitó de Salt, farà gira espanyola després de l'estada a Gràcia i una temporada de quatre setmanes al Teatro Español de Madrid el mes de maig que ve.

publicat per
Foto Ros Ribas
José Carlos Sorribes
www.elperiodico.cat
17 de novembre de 2011

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...