25 de novembre 2011

Anna Lizaran, Pere Arquillué i Julio Manrique, guardonats amb els premis Butaca




Les obres "Agost", "Coses que dèiem avui", "Gerónimo Stilton" i "Nit de Sant Joan" han estat les més premiades

Anna Lizaran ha obtingut el Premi a la Millor Actriu pel seu paper a "Agost", Pere Arquillué el Premi al Millor Actor pel seu treball a "Primer Amor" i Julio Manrique el Premi al Millor Director per "Coses que dèiem avui", en el lliurament dels Premis Butaca que s'ha celebrat aquest dimarts al Teatre Lliure. Les obres "Agost", "Coses que dèiem avui", "Gerónimo Stilton" i "Nit de Sant Joan" han estat les més guardonades, amb tres premis cadascuna, segons que han informat aquest dimarts els organitzadors de la XVII edició dels Premis Butaca de Teatre de Catalunya.

El muntatge del TNC "Agost" ha estat reconegut amb el Premi a la Millor Actriu per a Anna Lizaran, al Millor Muntatge i a la Millor Escenografia (Max Glaenzel). De la seva banda, la producció de la Sala Beckett "Coses que dèiem avui" ha rebut el Premi al Millor Director per a Julio Manrique, el Millor Muntatge de Petit Format i al Millor Actor de Repartiment (Oriol Guinart).

Dues produccions musicals han guanyat també tres premis cadascuna: "Gerónimo Stilton" (Grup 62 i Focus) s'ha imposat en les categories de Millor Espectacle Musical, Composició Musical (Manu Guix) i Caracterització (Toni Santos); i "Nit de Sant Joan" (Artèria Paral•lel i Dagoll Dagom) s'ha emportat els Butaca per al Millor Actor Musical (Jordi Llordella), actriu musical (Annabel Totusaus) i Millor Vestidor (Montse Amenós i Isidre Prunés).

Altres propostes que han guanyat premis d'interpretació han estat "Primer Amor", que s'ha emportat la Butaca al Millor Actor (Pere Arquillué), i "Truca un inspector", que ha premiat la feina de Victòria Pagès com a Millor Actriu de Repartiment. La Butaca al Millor Text ha estat per a Jordi Casanovas, autor d'"Una Història Catalana", mentre que "Pluja constant" s'ha emportat el guardó de Millor Il•luminació (Albert Faura). "Operetta" ha estat reconegut com a Millor Espectacle Família, i en l'apartat Altres Disciplines el premi ha recaigut a "Sagarra dit per Rosa Maria Sardà".

La Butaca a la Millor Producció de l'Estat ha estat atorgat al muntatge de dansa "Autoretrat", de María Pagés, i "Persona, Marilyn", de Krystian Lupa, considerat Millor Espectacle Estranger. En dansa, el Premi al Millor Espectacle ha estat per a la coreografia "Belmonte", de la companyia Gelabert-Azzopardi.

Com ja s'havia anunciat, el guardó honorífic d'aquesta edició ha recaigut en el fotògraf d'escena Ros Ribas, en reconeixement a la seva trajectòria artística. En el transcurs de la gala, a la qual han assistit unes 500 persones, s'ha pogut veure en primícia un número de "La Vampira del Raval", així com el nou muntatge musical de Jaume Villanueva amb música d'Albert Guinovart i una adaptació del conegut tema "Comedy Tonight" del musical "Golfus de Roma", amb la lletra retocada per a l'ocasió, i interpretada pels presentadors i organitzadors, Glòria Cid i Toni Martín, acompanyats d'Ivan Labanda i Cor de Teatre.

PUBLICAT PER
WWW.LAMALLA.CAT
22 DE NOVEMBRE DE 2011

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...