26 de novembre 2011

'Agost', 'Coses que dèiem avui' i 'Geronimo Stilton', triomfadors dels premis Butaca


Anna Lizaran i Pere Arquillué, elegits millors actors i Julio Manrique, millor director

Les obres Agost, Coses que dèiem avui', Geronimo Stilton i Nit de Sant Joan han estat, amb tres guardons cada una, les triomfadores de la XVII edició dels premis Butaca de teatre de Catalunya, que es concedeixen segons les votacions dels espectadors. Els premis al millor actor i a la millor actriu han estat per a Pere Arquillué i Rosa Lizaran pels seus papers a Primer Amor i Agost, respectivament. Julio Manrique ha recollit el guardó a la millor direcció per Coses que dèiem avui, i el muntatge de Geronimo Stilton ha estat reconegut com a millor espectacle musical.

El muntatge del TNC Agost, dirigit per Sergi Belbel i nominat per a sis premis, s'ha emportat els guardons a millor muntatge, millor actriu (Lizaran) i millor escenografia per a Max Glaenzel. L'obra Coses que dèiem avui, també nominada a sis categories, s'ha emportat les Butaques al millor muntatge de petit format, millor direcció (Manrique) i millor actor de repartiment (Oriol Guinart).

També s'ha emportat tres premis Geronimo Stilton, producció de Grup 62 i Focus: millor espectacle musical --premi que ha recollit el seu director, Àngel Llàtzer--, millor composició musical (per a Manu Guix), i millor caracterització, per a Toni Santos. Finalment, Nit de Sant Joan, d'Arteria Paral•lel i Dagoll Dagom, s'ha emportat els guardons al millor actor musical (Jordi Llordella), a la millor actriu musical (Annabel Totusaus) i millor vestuari, per a Montse Amenós i Isidre Prunés.

HOMENATGE A ROS RIBA
La Butaca a la millor actriu de repartiment ha estat per a Victòria Pagès per Truca un inspector. Jordi Casanovas ha guanyat la Butaca al millor text per Una història catalana i la companyia de Cesc Gelabert ha obtingut la Butaca al millor espectacle per Belmonte. Com ja s'havia anunciat, el premi honorífic d'aquesta edició del certamen ha estat per al fotògraf d'escena Ros Ribas en reconeixement a la seva trajectòria artística.

Pel que fa a altres categories, Operetta s'ha emportat el reconeixement com a millor espectacle familiar, i Sagarra dit per Rosa Maria Sardà, el Butaca a altres disciplines. Autorretrato, de María Pagés, ha recollit la Butaca a la millor producció de l'Estat espanyol, i Persona, Marilyn, de Krystian Lupa, ha estat elegit el millor espectacle estranger. En dansa, ha estat premiat la coreografia de Belmonte, de la companyia Gelabert-Azzopardi.

'LA VAMPIRA DEL RAVAL', EN PRIMÍCIA
La gala va tenir lloc dimarts a la nit del a la sala Fabià Puigserver del Teatre Lliure de Montjuïc i hi van assistir unes 500 persones, entre artistes i espectadors. La cerimònia va arrencar amb l'adaptació del tema Comedy tonight del musical Golfus de Roma, amb una lletra modificada per a l'ocasió i que van interpretar els presentadors de la gala, Glòria Cid i Toni Martín, acompanyats per Ivan Labanda i Cor de Teatre.

Durant la gala, s'han pogut veure algunes actuacions, com la primícia d'un número del nou muntatge musical de Jaume Villanueva, La Vampira del Raval, amb música d'Albert Guinovart i amb Pep Cruz, Mingo Ràfols, Roser Batalla, Jordi Corominas i Roger Pera com a protagonistes.

PUBBLICAT PER
WWW.ELPERIODICO.CAT
23 DE NOVEMBRE DE 2011

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...