25 de febrer 2013

Sitges acollirà un gran centre internacional d'estudis superiors d'arts escèniques




publicat per
21 de febrer de 2013
Imma FErnández

L'Institute of the Arts Barcelona (IAB) obrirà al juliol auspiciat per institucions britàniques

Amb l'impuls i la filosofia del prestigiós Liverpool Institute of Performing Arts (LIPA), Sitges acollirà a partir del juliol l'Institute of The Arts Barcelona (IAB), que pretén convertir-se en centre de referència europeu i mundial per a l'ensenyament de les arts escèniques. La formació, que seguirà les pautes del LIPA, serà en anglès (excepte els cursos d'estiu) i permetrà adquirir titulacions oficials (compatibles amb el pla Bolonya) de formació superior, de grau i de postgrau en art dramàtic, dansa, teatre musical, música pop, escenografia, creació i administració d'empreses artístiques i producció cinematogràfica, segons va explicar ahir el fundador del IAB, Giles Auckland-Lewis, exdirectiu del LIPA. L'empresari britànic del sector de la comunicació Mark Lethem assumeix la presidència d'un projecte que, a part de l'estudi de les disciplines artístiques, impulsarà el coneixement del 'networking' per trobar feina i desenvolupar la professió.

El curs acadèmic s'iniciarà al setembre amb al voltant de 40 alumnes per assegurar el bon funcionament del centre. La intenció és que en pocs anys en pugui acollir entre 500 i 600.

L'IAB, va subratllar Auckland-Lewis, serà el primer institut de les arts escèniques d'educació superior a l'Europa continental que integra la innovació empresarial i l'esperit creatiu amb el desenvolupament de les habilitats artístiques i els coneixements tècnics.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...