22 de febrer 2013

Miguel del Arco, amb 16 candidatures, el favorit dels premis Max de teatre




publicat per
20 de febrer de 2013

Els catalans Arnau Vilà, Mario Gas i Pep Pladellorens competeixen per la millor composició musical, millor direcció d'escena i millor direcció musical, respectivament

La jove promesa del teatre espanyol, Miguel del Arco, és l'absolut favorit de la pròxima edició dels premis Max  amb 16 candidatures per tres obres: 'De ratones y hombres' (12), 'Juicio a una zorra' (3) i 'El inspector' (1). Els guardons s'entregaran el 15 de maig a Madrid. 'De ratones y hombres' és, a més, l'obra que opta a més premis, seguida per 'En la luna', d'Alfredo Sanzol, amb 8 nominacions, i el muntatge d'Helena Pimenta sobre el clàssic de Calderón 'La vida es sueño', amb 6, i les tres pugnen pel premi a millor espectacle de teatre.

 Uns quants dels assistents a la gala dels premis Max, ahir al Circo Price de Madrid. JOSE LUIS ROCA
Blanca Portillo és candidata pel seu paper de Segismundo a 'La vida és sueño' a millor actriu juntament amb Amparo Baró, per 'Agosto', i Carmen Machi, per 'Juicio a una zorra'. El de millor actor se'l disputen Fernando Cayo i Roberto Álamo, tots dos per 'De ratones y hombres', i Carlos Hipólito per 'Follies', l'adaptació del musical de Steve Sondheim que també va ser l'adéu de Mario Gas com a director del Teatro Español i que competeix en 6 candidatures de les 23 a concurs. El català Arnau Vilà competeix per al premi millor composició musical, Mario Gas, a  millor direcció d'escena, i Pep Pladellorens, a la millor direcció musical.

Els elegits a millor autor teatral en català o valencià són Carol López; Josep María Miró; Marta Buchaca, Carol López, Mercé Sarrias i Victoria Szpunberg i Pau Miró.


Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...