18 de febrer 2013

La sequera teatral a Tarragona s'acabarà el 7 de març



publicat per
14 de febrer de 2013
Sergi Casado

La programació dels teatres municipals de Tarragona ja és aquí. Sota el lema "S'obre el teló", per fi s'han presentat tots els actes que acolliran, tant el nou i flamant Teatre Tarragona, com el Metropol. Com ja era d'esperar i ateses les seves dimensions, al Tarragona s'hi celebraran els espectacles de gran format, mentre que el Metropol es destinarà a les representacions més intimistes i de petit format, i també estarà disponible per a les entitats culturals de la ciutat.
El 7 de març, quasi tres mesos des que es va inaugurar, arrencarà la nova temporada del Teatre Tarragona amb l'obra Cyrano de Bergerac, dirigida per Oriol Broggi i amb Pere Arquillué com a protagonista principal.  Altres representacions de renom són La Traviata, que comptarà amb l'actuació exclusiva del baríton tarragoní Àngel Òdena, Poder Absoluto, amb Julio Gutiérrez Caba, o El Nom, de Joel. La del Metropol s'iniciarà el 5 d'abril, amb l'obra Adreça desconeguda, amb Lluís Homar (també la dirigeix) i Eduard Fernández.

Amb la incorporació del Teatre Tarragona s’obre un nou ventall de possibilitats tant pel seu aforament -700 butaques-, com per les dimensions de la caixa escènica -220 m2-; que donarà cabuda tant a grans espectacles de tot tipus, des de la Gala del Dia Internacional de la Dansa, com la presentació d’una gran òpera com és la Traviata, de Giuseppe Verdi i alhora es compaginarà amb el Metropol.

Aquesta temporada,que s'allargarà fins el 15 de juny, proposa un cartell amb vint espectacles pel que fa a la programació estable; que se sumen al total de 140 actes que es realitzaran durant els mesos de març a juny als teatres de la ciutat, amb la implicació de més de 50 entitats, com són Els Dimarts Musicals, Escena Tarragona, la Mostra de Teatre Jove, el Festival Eclèctic, etc...D’aquests 20 espectacles destaquem cites més populars i familiars com el show del Mag Lari, el monòleg del Santi Millán o l’actuació de Pitingo.

Aquí se sumen els nombrosos actes de dansa i música com són el Ballet de Víctor Ullate, una ciudad encendida de la companyia Danza Mobile, Cube de kulbik Dance Company, etc...o els concerts de les Bandes, la Passió Segons Sant Joan de Bach o l’actuació de Gossos, presentant nou disc; entre molts d’altres.
Els preus
El pressupost municipal per la temporada hivern-primavera és de 98.000 euros, tot i que al marge, segons ha explicat la regidora de Cultura Carme Crespo, hi ha les aportacions dels espònsors, com Repsol o Mútua Catalana. Pel que fa als abonaments, del 19 al 21 de febrer es podran renovar, mentre que els nous abonats podran inscriure's (a la taquilla del Metropol) els dies 22 i 23 de febrer. Hi haurà tres tipus d'abonaments:
L'abonament A, que permet un descompte del 30% a partir de 9 espectacles.
L'Abonament B, que permet un 20% a partir de 6 espectacles
L'Abonament Jove, que inclou una rebaixa del 50% a partir de 6 espectacles. També existeixen altres modalitats per gaudir de descomptes, com el Pack-Tiquet 3 i el Jove-25. L'inici de la venda d'entrades està fixat pel dimecres 27 de febrer, a les taquilles del Metropol o a través de www.tarracoticket.cat
Podeu consultar tota la programació conjunta dels dos teatres en el document adjuntat al final del text.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...