30 de novembre 2015

Kartelo, millor projecte en la 2a edició d’Arts Lab Temporada Alta


publicat per
http://www.teatral.net
28 de novembre de 2015

Aquest matí, el saló de descans del Teatre Municipal de Girona ha acollit Ia segona edició d'Arts Lab Temporada Alta, el Fòrum Internacional de la Indústria de les Arts Escèniques, on s'ha escollit Kartelo com a millor projecte empresarial. Sis finalistes, de les 19 startups que s'havien presentat al concurs, han exposat la seva proposta davant els membres del jurat format per experts de la indústria del teatre, l'emprenedoria i el món financer. Per segon any consecutiu, Temporada Alta s'ha unit a Seed&Click (xarxa d'inversors Seed&Click Angel Network, associada a una plataforma de crowdfunding) per organitzar aquest esdeveniment inèdit a Europa que té l'objectiu de detectar nous talents per a la indústria de les arts escèniques i altres indústries complementàries

Kartelo es una app per a mòbils per buscar esdeveniments culturals i trobar amb qui anar. Albert Argilés i Sergi Bafaluy són els fundadors i preveuen llençar la primera versió en un mes. El jurat que ha escollit la proposta com a guanyadora, ha estat format per Carla Marquès, directora de Màrqueting i Business Development de Filmmaster, Salvador Sunyer, director de Temporada Alta, Josep Antoni Frías i Molina, diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Girona, Jorge Martinez, CEO de Vibook i guanyador de Arts Lab Temporada Alta 2014; i Marcel Prunera, CEO de Guinot Prunera, partner de Crea Inversión, inversor i mentor.

Unes quaranta persones del món acadèmic, inversor, del sector de les arts escèniques i càrrecs públics han assistit a l'acte, que també ha comptat amb la ponència de Carla Marquès que ha explicat la seva experiència com a directora de Màrqueting i Business Development del Cirque du Soleil i de la seva startup 45 Degrees. També ha intervingut Jorge Martínez, guanyador de la primera edició amb el projecte Vibook, eina de selecció d'actors i artistes que va endur-se el premi per la seva alta viabilitat, capacitat d'innovació i de transformació i Ana Velázquez, directora del Centre de prevenció en Arts Escèniques.

Salvador Sunyer, director de Temporada Alta, ha fet entrega del premi valorat en 10.000 euros que inclou: un xec de 2.500 euros entregat per la Diputació de Girona, 4 hores d'assessorament legal per part de la firma Roca Junyent, participar en una assignatura de l'Executive Master en Indústries Culturals i Creatives d'ESADE, la realització d'un espot amb efecte especials a càrrec de l'ERAM i hosting professional a mida durant 1 any a càrrec de okITup, empresa especialitzada en plataformes de hosting web personalitzades.

Kartelo ha destacat per la seva innovació i aplicabilitat i viabilitat al món cultural davant dels altres cinc projectes finalistes: Festrip, projecte que ofereix informació necessària per facilitar que els assistents a festivals culturals puguin planificar el seu viatge; l'Insitute of the Arts Barcelona, institució única a Europa Continental d'educació superior internacional en ràpida expansió especialitzada en la prestació d'educació universitària i la formació en les arts escèniques; Filmijob, plataforma de vídeo entrevistes per facilitar la connexió entre candidats i empreses; Joglars, que vol gravar un documental sobre el procés de creació de la companyia i Pictus, projecte que crea àlbums geolocalitzats per esdeveniments.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...