04 de novembre 2015

Crítica: Van Gogh el Musical



publicat per
http://espectaculosbcn.com
Crítica de Janna Ayesa

Al Teatre del Raval es presenta el musical sobre el pintor Van Gogh, dirigit i escrit per Joan i Roc Olivé. Una comèdia musical basada en la vida de Van Gogh, que fa una paròdia inventada sobre alguns aspectes de la seva vida.

Amb una música molt inspiradora amb tocs de música tradicional, plena de melodies boniques i un ritme constant, es presenta un musical a Barcelona bastant diferent. Amb tres músics en directe, dues guitarres (una d’acústica i una d’elèctrica) i un violí. És un musical amb poques cançons i basat gairebé en el text. Les cançons només apareixen per fer alguna paròdia i incidir en algun dels aspectes de l’obra. Cal dir que està prou ben integrada al musical i els actors canten bastant bé.

Amb un humor molt marcat i constant, els actors de Van Gogh el Musical ens expliquen la vida d’aquest reconegut artista. En són tres: Mingo Ràfols (amb actuacions gamberres i molt divertides), Roger Pera (que també aposta pel gamberrisme però també ens mostra la seva cara més tendra) i Miquel Malirach (amb uns recursos espectaculars a l’hora d’actuar com a dona). Tots molt bons actors de comèdia i amb molts recursos. A destacar, la gran sorpresa de Miquel Malirach i el seu paper que el fa a la perfecció. És un musical atrevit, gamberro i molt divertit.

Aquest espectacle de Barcelona està ple de petits gags que donen molt bon resultat a la història. Cal dir que potser al principi costa una mica entrar a l’obra, ja que sobta el llenguatge que fan servir i no t’esperes la manera d’explicar la història.

En definitiva, un musical recomanable d’anar a veure, que sorprèn i que et fa passar una bona estona a partir d’aquesta gran paròdia de Van Gogh.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...