18 de novembre 2015

La companyia Baró d'Evel porta 'Bèsties' al Temporada Alta i al Mercat de les Flors



publicat per
11 de novembre de 2015

La companyia franco-catalana Baró d'Evel, formada per Blaï Mateu i Camile Decourtye, portarà el seu nou espectacle, 'Bèsties', al festival Temporada Alta de Girona i Salt del 19 al 22 de novembre i al Mercat de les Flors de Barcelona de l'11 al 20 de desembre, han explicat aquest dimecres en roda de premsa.

'Bèsties' és una obra on diferents arts escèniques com el teatre, la dansa i el circ es barregen entre ells: "Hem treballat sobre l'animalitat i la relació amb els humans tot i que és un espectacle on tothom pot explicar la seva història en funció del seu camí personal", ha explicat Mateu, que ha dirigit juntament amb la seva parella, Decourtye, a més de formar part de l'elenc.
"L'espectacle és com un petit conte filosòfic, com si el temps de l'obra fos el temps de la vida d'un home", ha detallat Decourtye sobre la peça, que té vuit artistes, cavalls, corbs i periquitos.
"Volíem formar un grup múltiple, amb edats, cossos i llenguatges diferent", ha explicat Mateu en relació amb la incorporació de noms com la ballarina Lali Ayguadé, els intèrprets Noëmie Bouissou i Martí Soler i el músic Nicolas Lafourest, entre d'altres.
No és la primera vegada que Baró d'Evel treballa amb animals, tot i que Decourtye ha reconegut que és un tema sobre el qual encara reflexionen: "Com respectar els límits m'ho pregunto constantment, ja que tenim la responsabilitat d'entendre'ls".
THE ONE PROJECT #1
'Bèsties' forma part del projecte The One Project #1, ideat per la productora Nanouk Films, l'Arts Santa Mònica i Temporada Alta, amb l'objectiu d'unir cada any el cinema amb un artista o companyia escènica.
El realitzador Salvador Sunyer de Nanouk ha explicat que cada any se seguiran unes mateixes premisses: "Per exemple, un mateix pressupost, que l'artista ha d'estrenar obra al Temporada Alta i que el rodatge ha de portar-se a terme al seu país natal".
En aquesta primera edició de la iniciativa, en què també ha participat la productora O, Sunyer ha dirigit un curtmetratge sobre Baró d'Evel i el seu 'Bèsties': "Un dels reptes era condensar el llenguatge de la companyia, que porta anys cultivant-lo, en una sola peça".

'The missing part', 20 minuts on predomina el blanc i negre, es projectarà aquest dimecres a l'Arts Santa Mónica i el 21 i 22 de novembre al Cinema Truffaut de Girona.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...