25 de novembre 2015

Els Pastorets de Calaf celebren 90 anys convidant representants de Pastorets de tot Catalunya



publicat per
23 de novembre de 2015

La trobada de diumenge és un dels actes de celebració del 90è aniversari dels Pastorets de Calaf.
Els Pastorets de Calaf arriben aquesta temporada als 90 anys, un aniversari que celebraran amb diversos actes extraordinaris, i que s'iniciarà ja amb l'organització de la 1a Jornada de Pastorets de Catalunya, el proper diumenge 29 de novembre.

Es tracta d'una jornada oberta a tothom, i que reunirà a Calaf representants de Pastorets de tot Catalunya, així com experts en cultura tradicional, escenografia, teatre… Al llarg de tot el matí se celebraran diverses ponències: “Pastorets, el secret d'un fenomen”, a càrrec del president de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, Lleonard del Río; “Els Pastorets i el teatre nadalenc de tradició medievak”, amb la comissària del Centenari 2016 de Folch i Torres, Lenke Kovacs; “Vivència dels Pastorets en un entorn petit” a càrrec de Mateu Fité, dels Pastorets de l'Ametlla de Merola; “La nova música dels Pastorets”, amb el seu autor, Mn. Valentí Miserachs; “La iconografia escenogràfica dels Pastorets” a càrrec de l'escenògraf Joan Salvadó; “Els Pastorets, porta d'entrada al fet teatral” amb l'actor i director Daniel Anglès; i “Pastorets, fidelitat a una tradició” amb l'actor i col·laborador dels Pastorets calafins Antonino Mestres. La matinal la tancaran les intervencions del diputat de Cultura de la Diputació, Joanjo Puigcorbé, i l'alcalde de Calaf, Jordi Badia.

A la tarda la jornada tindrà una vessant més lúdica: a les 18.00 h es farà una representació reduïda dels Pastorets, d'entrada lliure i gratuïta, i a càrrec d'antics actors. En sortir, es presentarà les Jornades Gastronòmiques que s'organitzen enguany amb motiu del 90è aniversari; concretament, es podran tastar les “Patates del dimoni”.

Els Pastorets Infantils de Calaf estrenen pàgina de Facebook

Els Pastorets Infantils de Calaf han posat en marxa una nova pàgina de Facebook, des de la qual faran difusió de la seva activitat i aniran informant de les novetats que preparen per a aquesta temporada.

I és que fa ja molts dies que els responsables i els joves actors treballen intensament per poder presentar el seu espectacle, que de ben segur tornarà a ser un èxit com en l’edició anterior. Tot i la seva edat, els actors i actrius dels Pastorets Infantils assagen seriosament i l’any passat van sorprendre amb un espectacle treballat i de gran qualitat.


Les representacions d’aquesta edició seran els dies 27 de desembre i el 2 i el 6 de gener. Ben aviat hi haurà les entrades disponibles a www.casaldecalaf.cat.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...