dilluns, 9 de novembre de 2015

"Othelo", el clàssic de Shakespeare en versió còmica i actualpublicat per
4 de novembre de 2015

La sala Villarroel presenta Othelo, el gran clàssic de William Shakespeare en versió de l’argentí Gabriel Chamé.

Fa tres anys que aquest espectacle es representa a Buenos Aires i ara, per primera vegada, arriba a Europa. I ho fa a Barcelona. Othelo és el clàssic de Shakespeare que parla d’amor i d’odi i, en aquesta versió, el director Gabriel Chamé fa que allò còmic sigui tràgic i allò que és tràgic resulti còmic. Els personatges, vitals i hilarants, juguen amb el text, farcit de gags ben divertits, fins a l’absurd.

En un escenari amb els mínims elements, quatre actors interpreten aquesta tragèdia amb molta agilitat verbal i física, amb recursos procedents del clown i el burlesc. Tot en un joc molt creatiu basat en els mínims elements que donen els màxims resultats. Només un gran llençol ocupa l’escenari, que es transforma en habitació, en mar, en taverna... a Venècia, a Xipre...

Othelo barreja el teatre clàssic i el contemporani amb un tema de gran actualitat, tècnica habitual en les obres del mestre anglès, que són tan intemporals que es poden traslladar als nostres dies. L’espectacle parla d’amor, d’engany, de lleialtat, d’ambició, de gelosia..., tot passa davant del públic i dels mateixos personatges, que mai acaben de sortir d’escena i poden veure el que passa. Els actors Matías Bassi, Julieta Carrera, Hernán Franco i Martín López fan la resta.

+ info
Othelo
Data: fins al 12 de novembre
Espai: sala Villarroel
Preu: entrada general, 18 €

ara son les ...

Total de visualitzacions de pàgina: