30 de novembre 2015

Jordi Oriol i Xavier Albertí estrenen a Temporada Alta “L’empestat”, una visió molt particular i contemporània de “La Tempesta” de Shakespeare



publicat per
http://femgirona.cat
ACN
Jordi Oriol a dins la caixa del piano, convertit en una banyera plena d'aigua / Autor: Tania Tapia (ACN)

Música i paraula s’alien a “L’empestat”, una perversió de “La Tempesta” de Shakespeare escrita per Jordi Oriol. L’espectacle, amb direcció de Xavier Albertí, s’estrena demà al festival Temporada Alta.
“La Tempesta” va ser l’última obra escrita per William Shakespeare i un dels seus textos més metafísics, en el que reflexiona sobre la capacitat que té el llenguatge en el procés de creació del pensament i alhora de com la paraula ens fa presoners. Jordi Oriol parteix de la base d’aquesta obra pòstuma de Shakespeare i l’uneix amb “La pesta” de Mario Camus. El treball d’Oriol es basa en transformar el text de l’autor britànic per fer-se la seva particular visió.

La posada en escena del muntatge no deixa indiferent l’espectador. Durant una hora Carles Pedragosa toca el piano i, juntament amb Jordi Orol, reciten i emeten sons buscant les diferents capacitats acústiques de la veu. Tot ho fan sota la pluja, que cau incessant sobre tots dos.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...