09 de maig 2016

Al maig cada dia un raig…. de teatre!

Al maig cada dia un raig…. de teatre!

Com us deiem, aquest maig arriba ben carregat de propostes d’arts escèniques ben variades: de la dansa al cant coral o a la improvització i culminarà durant els dies de Festa Major amb 3 espectacles per aquell cap de setmana. Fem-ne un repàs ràpid:
+45 / Cia. Sebastián García Ferro+45 Cia. SEBASTIÁN GARCÍA FERRO (dansa contemporània)
Divendres 20 de maig 20,00 h., Teatre Can Massallera.
Direcció: Sebastián García Ferro
Ballarins: Bebeto Cidra, Joan Palau, Olga Alvarez, Isabel Tapias, María Cabeza de Vaca, Guillermo Weickert i 40 figurants .
L’edat ho pot tot? Algunes coses a certes edats i d’altres a altres? T’imagines un escenari amb més de 50 ballarins de més de 45 anys? Doncs això i més és +45!!
 +45, un projecte de dansa comunitària amb persones de més de 45 anys i 5 ciutats catalanes presenten aquest espectacle, un espectacle que és el resultat de mesos de feina d’un grup de professionals de la Cia Sebastián García Ferro amb persones que superen una ‘certa’ edat per a practicar la dansa i el moviment… Suposicions i prejudicis, sino vine a veure l’espectacle, et sorprendrà!!
“Els primers 40 anys de la vida ens donen el text, els següents 30, el comentari”, Schopenhauer.
En el moment actual la vida ens planteja la contradicció entre viure la maduresa com un lloc on es pot admirar la bellesa del pas del temps i el fet de ser conscients que, progressivament, esdevenim obsolets. Aquest és el punt de partida de +45, en el qual set experimentats ballarins d’aquesta segona edat i un cor de figurants no professionals de la segona i tercera edat són els protagonistes. L’espectacle es va estrenar 1 d’abril al Mercat de les Flors.
García Ferro es coreògraf, ballarí, perfomer i compositor argentí resident a Barcelona. Dirigeix la seva companyia des l’any 2000, amb la què s’ha presentat a més de 15 països; ha estat guardonat amb el 1er premi del festival Maspalomas l’2007. També realitza encàrrecs per a la Compañía Nacional de Danza Contemporánea d’Argentina o l’Orquestra Simfònica de Barcelona, així com projectes de dansa social i educativa.
Entrades a Ticketea i Can Massallera:
Normal anticipada: 14 € Entrada reduïda: 10 € Menors de 16 anys: 5 € . Espectacle en Abonament.

Coral Pedres Blanques
CORAL PEDRES BLANQUES ‘Ara que he fet 20 anys’ (cant coral)
Divendres 20 de maig 20,00 h., Teatre Can Massallera.
(activitat dins el programa de la Festa Major 2016)
Direcció Musical: Càndid Rodriguez
Música en directe: Orquestra de Cambra A4 Cordes (Sant Boi), Grup de Música Moderna: Anna Ballo (piano), Manolo Benítez (Bateria), Marc Carrey (guitarra), Irene Molenz (baix)
Un recorregut a través dels temps amb les cançons que han marcat d’una forma o altre la Coral, aquelles que han deixat la seva empremta en els nostres records: idees, sensacions, vivències, experiències i sentiments. Fan 20 anys i durant aquest temps han passat moltes cares, mans, peus i veus que han donat forma a cadascuna de les cançons que s’han cantat i les coreografies que s’han ballat. Un homenatge a la memòria vital d’aquesta Coral.
10e. Venda d’entrades al local social de Can Carreres
Pl. Pedres Blanques s/n
THE FUNAMVIOLISTAS - FOTO DAVID RUIZ-8069
THE FUNAMVIOLISTES (teatre i música per a grans i petits)
Diumenge 22 de maig 12,00 h., Teatre Can Massallera.
(Coorganitzador Joventuts Musicals, activitat dins el programa de la Festa Major 2016).
Direcció: Rafael Ruiz
Intèrprets: Ana Hernández Ramos (violí), Mayte Olmedilla (viola), Lila Horovitz (contrabaix), Sarai Pintado (cover violí i viola)
En una plaça qualsevol, es troben casualment tres dones amb un present truncat, una trobada que canviarà les seves vides inevitablement i que acabaran construïnt una vida en comú on l’amistat, la superació i la quotidianitat són el fil amb què es teixeix aquesta història entranyable i commovedora, una insòlita i excepcional combinació de música, dansa, cant, humor i teatre del gest, sense necessitar l’ús de la paraula.
The Funamviolistes és un espectacle innovador i únic al món, amb una estètica que recorda el cinema mut i que aconsegueix combinar amb fina bellesa i originalitat un impactant ventall de disciplines artístiques, creant una fusió acrobàtica, gairebé màgica, que atrapa a l’espectador des de l’inici. Un passeig per les emocions de l’ésser humà que combina amb frescor obres d’Antonio Vivaldi , Edvard Grieg, Bizet, Piazzolla, Rita Pavone… i temes clàssics del jazz i el tango argentí. Ha guanyat diferents premis, com el Premio de la Asociación de las Artes Escénicas de Andalucía como Espectáculo Revelación 2015, Premio Max de las Artes Escénicas como Mejor Espectáculo Revelación 2014, Premio al Mejor espectáculo de sala XVI Feria de Teatro de Castilla y León, Premio Talent Madrid 2013 Mejor Espectáculo Musical.
Entrades a Ticketea i Can Massallera:
normal anticipada 5 € Entrada taquilla: 7 €
IMPRO SHOW - 1
IMPROSHOW (teatre i improvització)
Diumenge 22 de maig 20,00 h., Teatre Can Massallera.
(activitat dins el programa de la Festa Major 2016).
Creació i producció: Planeta Impro
Direcció: José Luís Adserías i Angel Galán
Intèrprets: José L. Adserías, Angel Galán, Mai Boncompte, Quim Andrés i Nuria Espinosa
Un espectacle únic i diferent a cada funció, on el públic hi té molt a dir, teatre improvitzat! Els actors surten a escena sense guió i gràcies als suggeriments del públic crearan en directe escenes improvisades plenes de l’humor espontani que els caracteritza.
L’estructura i la dinàmica de l’espectacle posen a prova els improvisadors que hauran de demostrar les seves capacitats dramàtiques, la seva creativitat i la seva fantasia mantenint sempre la connexió amb el públic en un espectacle d’humor que fusiona el text, la gestualitat, la música… i sobretot, la increïble habilitat per enllaçar els fils de l’escena de manera espontània… Tic, tac, tic, tac, Improshow!
Podreu descarregar el programa de FM’16 aquí (a partir dimarts 11 maig)
Més info al programa d’arts escèniques aquí
publicat per
culturasantboi.wordpress.com



Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...