28 de maig 2016

La Mostra de Teatre Juvenil, un punt de trobada

publicat per
http://www.tornaveu.cat


Membres del grup Deixalles'81 en una representació de l'obra 'Adéu Berlin'.


Cartell programa de la Mostra de Teatre Juvenil



etiqueta Federació de Grups Amateurs de Teatre deteatre amateurFederació de Grups Amat





Dissabte 28 i diumenge 29 de maig Sant Feliu de Codines acull la 3a Mostra de Teatre Juvenil, amb un programa renovat i que permetrà el coneixement i l'intercanvi d'experiències entre les seccions juvenils dels grups de teatre de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya.

Un total de nou actuacions, interpretades per joves d'entre 16 i 25 anys, es podran gaudir al llarg del cap de setmana. "Tret de tres grups, la resta és el primer cop que hi participen, cosa que vol dir que la Mostra és més coneguda dins dels grups joves", explica Pere-Anton Lapeña, secretari de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya.

Una de les principals virtuts de la Mostra de Teatre Juvenil és la possibilitat que els joves no només interpretin les seves obres, ja siguin textos propis com textos ja reconeguts, davant públic, sinó que els mateixos joves són també espectadors de les obres d'altres grups de joves, fet que és molt enriquidor. És per aquest motiu que la trobada no té un caràcter competitiu, sinó que és una mostra on es podran gaudir de nou creacions "i alguna sorpresa", tal com apuntaLapeña. A més, cal destacar que totes les obres, que es representaran al Centre Cívic La Fonteta i al Casal Cultural Codinenc, són d'entrada lliure i gratuïta per a qualsevol espectador.

Coorganitzada per la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya i el grup local Deixalles'81, molt actiu en la seva secció juvenil, la 3a edició de la Mostra de Teatre Juvenil repeteix ubicació, Sant Feliu de Codines, i compta amb la col·laboració de les infraestructures de l'ajuntament i de la Fundació Educativa Privada Dominiques Anunciata Pare Coll (FEDAC). Amb aquesta iniciativa, com amb la celebrada recentment Mostra de Teatre Infantil, la federació del teatre amateur català té l'objectiu de promoure i donar reconeixement a la tradició del teatre amateur a Catalunya, que és tota una escola d'actors i de públic.  

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...