23 de maig 2016

Jaume Alsina rebrà el premi Pep Mora de l'Associació Gironina de Teatre





Publicat per
17 de maig de 2016
Jaume Alsina emploma el còmic Leo Basi en un espectacle. DdG
Daniel Bonaventura

Sis obres queden finalistes al premi al millor espectacle gironí del 2015, que es lliurarà en una gala el dia 25 a la sala La Planeta

L'Associació Gironina de Teatre (AGT) ha concedit el premi Pep Mora al tècnic del Teatre El Jardí de Figueres, Jaume Alsina, per la seva «llarga trajectòria i el seu pes en la tradició teatral empordanesa» i per «ser una d'aquestes figures invisibles que fan possible que s'aixequi i s'abaxi el teló»,ha explicat aquest matí Quim Noguera, director de l'escola de teatre El Galliner de Girona.

Alsina s'ha mostrat en declaracions al Diari de Girona «sorprès» i «content» per un premi que reconeix «la feina d'anys». «He fet tot el que es pot fer al teatre», confessa aquest figuerenc nascut el 14 de febrer del 1954.

Alsina va debutar d'actor als 14 anys als "Pastorets" i el 1975 va ser un dels fundadors del grup Taller de Teatre de Figueres. Va treballar de tècnic amb El Talleret de Salt, embrió del festival Temporada Alta, i avui exerceix com a tècnic al Teatre El Jardí, el Patronat de la Cate i l'Auditori d'Els Caputxins, a més de programar els espectacles infantil de Figueres.

Jaume Alsina ha volgut evocar la figura del «senyor Sala», tècnic del Teatre Municipal de Girona, que abans de l'existència de l'escola de teatre de tècnics i de l'Institut del Teatre de Barcelona va formar un munt de tècnics que després es van escampar pels equipaments de les comarques gironines.

El premi, que porta el nom de l'actor de teatre de gest olotí mort el 1999 en accident de trànsit, l'ha decidit un jurat format per Pep Torner, tècnic de cultura de l’Ajuntament de Figueres; Mercè Mas, directora de l’Aula de Teatre de la UdG; Natalia Espinet, coreògrafa i activista cultural; Pablo Paz, escenògraf; i Cristina Cervià, actriu i guanyadora de l’edició anterior del Premi de l’AGT.

6 Finalistes al millor espectacle

El lliurament del premi tindrà lloc el 25 de maig en la gala del teatre professional gironí a la sala La Planeta de Girona, on s'escenificarà l'obra "aWish", de Carlo Mô & Mr. Di. Durant l'acte també es lliurarà el premi al millor espectacle del 2015, que ja compta amb sis finalistes, tal com s'ha fet públic avui: "Ventura" de Meritxell Yanes i David Planas; "Cosas que se olvidan fácilmente" de Xavi Bobés; "La Crida" de Cos a Cos, "Històries de boscos" i La Planeta; "Momo" de la companyia Anna Roca; "Yvonne, princesa de Borgonya" de la companyia Teatre Brik i "Kilòmetres" de Meritxell Yanes.

Enguany s’ha convidat a votar als socis de l’AGT, als programadors, a responsables de cultura de la premsa i a diferents professionals de les arts escèniques. Els Premis de l’AGT compten amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat, la col·laboració del Cafè Restaurant Le Bistrot i la Sala La Planeta.


Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...