28 de gener 2013

Arrenca el Màster de Creació en Arts de Carrer




publicat per
http://www.firatarrega.cat
22 de gener de 2013

Amb una conferència magistral de l’antropòleg Manuel Delgado que tractava sobre “L’espai públic: la vida com a espectacle”

Els alumnes del primer Màster de Creació en Arts de Carrer organitzat conjuntament per FiraTàrrega i la Universitat de Lleida van poder assistir ahir al primer dels actes que marcava l’inici de la seva formació com a futurs professionals de la creació en arts de carrer.

L’antropòleg i professor de la Universitat de Barcelona Manuel Delgado va oferir una conferència magistral, oberta a tota la ciutadania, en la qual plantejà la tesi que la creativitat és un atribut inherent al carrer, on tothom pot veure-hi reflectida la seva vida com si es tractés d’un espectacle, idea que es contraposa a la necessitat dels estaments oficials d’oferir una visió ordenada i segura de l’espai públic.

L’activitat acadèmica del Màster s’inicia avui amb les primeres classes ofertes pels professors Carme Bellet i el mateix Manuel Delgado, que tindran continuïtat al llarg dels propers mesos amb una vintena llarga de professors, la majoria dels quals són professionals en actiu especialistes en el seu sector, amb noms com John Lee (Universitat de Winchester), Adrián Schwarzstein (actor i director), Pera Tantiñá (Fura dels Baus), Claire Ducreux (Coreògrafa), Boukje Schweigman (Schweigman&), Mathias Rettner (PanOptikum), Pablo Ley (autor i crític) o Paul Long (Metro-Boulot-Dodo), entre altres.

L’objectiu d’aquest Màster és que els alumnes esdevinguin els futurs creadors escènics especialitzats en arts de carrer i que la formació els serveixi de pont per accedir a l’àmbit professional. En aquest sentit, els treballs de final de màster seran presentats als programadors acreditats dins el context de la programació de FiraTàrrega 2013.

Alguns dels continguts d’aquest Màster es podran cursar també de forma modular a través de tres cursos (dos d’ells d’Especialista Universitari) que ofereixen crèdits ECTS i no requereixen titulació prèvia.

Més informació

Conferència íntegra de Manuel Delgado
http://youtu.be/5PGL1kGzpH8

Màster i Cursos Universitaris
www.masterfiratarrega.eu

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...